Wonen

Wat ik aan mijn badkamer zou willen veranderen

“Wat moeten we met zo’n grote badkamer?” Die vraag hebben we elkaar meerdere gesteld toen we bijna 9 jaar geleden op het punt stonden om ons huis te kopen. Een enorm bad waar je met z’n drieën in kunt, dubbele wastafels, toilet en een douche… En dan nog genoeg ruimte voor een ladekast of iets dergelijks. We vonden het klinkklare onzin maar ja, hij zat er nu eenmaal in en zag er ook nog eens perfect uit. Iets gedateerd qua keuze van wastafels en tegels maar verder echt prima.

Schot in de roos, die grote badkamer

Maar nu, sinds we kinderen hebben, ben ik zó blij met die grote badkamer! Al zou ik er zelf nooit een slaapkamer voor opofferen, zoals de vorige bewoners wél deden. Maar wat geniet ik van de ruimte. Heerlijk om met z’n vieren in de badkamer te kunnen staan, zonder dat je elkaar in de weg loopt. Dat je met beide kinderen gemakkelijk tegelijk in bad kunt. Dat je een bad én een douche hebt. En dat ik ruimte heb voor een ladekast waar ik handdoeken, ondergoed en toiletspullen allemaal bij de hand heb.

Zelfs nog ouder dan we dachten…

Dat het al even geleden is dat de badkamer is gebouwd hadden we zelf al bedacht bij het zien van de kranen en de wastafels. Tegenwoordig zijn alle wastafels ingebouwd, met kasten eronder; onze wastafels hangen vrij. Dat de badkamer al best oud is wordt ook bevestigd door de buren, die hier al veel langer wonen en meerdere buren hebben meegemaakt. Toen laatst de kraan in het bad lekte en de monteur tegels van de wand moest halen om onder het bad te kunnen kwam hij de datum tegen van de bouw van de badkamer: 1995. Jeetje, 22 jaar oud dus al, nog ouder dan we hadden gedacht!

Badkamer radiator met dubbele horizontale buizen - AllinMam.com

Toch is het niet zo dat ik al snel de badkamer zou willen verbouwen. Het functioneert allemaal prima, de vloerverwarming werkt nog goed en de kranen en tegels zijn nog mooi. Een design radiator van CVKoopjes.nl echter zou wat mij betreft wel in plaats van onze huidige radiator mogen komen. We hebben een designradiator met dubbele horizontale buizen die heel dicht op elkaar zitten. Eén groot stofnest en het is bijna niet schoon te maken! Ik zou daarvoor in de plaats wel een hele gladde radiator willen, of eentje waar meer ruimte tussen de buizen zit. Dan kun je de handdoeken ook rechtstreeks over de buizen hangen, lijkt me toch heel handig.

Hoe oud is jullie badkamer en zou je daar al het een en ander aan willen aanpassen?

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button