Wonen

De nieuwste technische snufjes voor in de keuken

Wat zijn de nieuwste technische snufjes voor in de keuken? Met welke moderne keukenapparatuur breng je jouw kookkunsten naar een nog hoger niveau? Onze luxe keukens zijn allang niet meer compleet met alleen een oven en een fornuis. We brengen veel tijd door in deze ruimte van het huis, dus mag de keuken ook luxe accessoires hebben. Zoals een kokendwaterkraan of een inductiekookplaat met een ingebouwde afzuiging. Wat zijn de laatste tech snufjes voor in de keuken? Welke inbouwapparatuur maakt jou tot een chefkok?

Nieuwe technieken en inbouwapparatuur voor moderne keukens

Of je jouw design keuken nu wilt voorzien van een high-tech oven of van een koelkast die je op afstand kunt inzien; dit jaar zijn er weer ontzettend veel technische snufjes waarmee je jouw keuken kunt verrijken. Zoals losse branders op het aanrechtblad of een combi-stoomoven. Met deze apparatuur wordt koken niet alleen professioneler, maar ook makkelijker en leuker.

Quooker Flex met CUBE

Een Quooker is een kokendwaterkraan die steeds meer zijn weg vindt in de moderne keuken. De Flex biedt direct kokend water met een temperatuur van 100°C. Ook geeft de Flex lekker gekoeld water als je dat nodig hebt. Bijzonder aan deze nieuwe uitvoering is de uitrekbare flexibele slang. Daardoor heeft de kraan een nog groter bereik. Bepaalde modellen van Quooker kun je tevens combineren met CUBE. Daarmee heb je niet alleen de beschikking over kokend en gekoeld water, maar ook over bruisend water.

Bora inductiekookplaat met veld afzuiging

Tegenwoordig maken we geen gebruik meer van een losse afzuiging boven het fornuis. De nieuwste inductiekookplaten zijn namelijk voorzien van een veld afzuiging. Kookluchten worden direct bij de bron opgevangen. De Bora BFIU inductiekookplaat is bijvoorbeeld voorzien van een recirculatiesysteem en een automatische aankookfunctie. Ook hebben deze fornuizen een restwarmte indicator. Je kunt dus veel energiezuiniger koken. Nieuwe functies zijn bijvoorbeeld panherkenning en een brugfunctie, waarmee je 2 kookzones met elkaar kunt verbinden. Bijvoorbeeld als je wilt koken op een grillplaat of in een grote pan.

Losse branders van Pitt Cooking

Pitt Cooking komt met een technisch snufje dat zeker niet mag ontbreken in stoere, strakke en industriële keukens. Je maakt geen gebruik meer van een los fornuis. De pitten worden direct in het aanrechtblad geplaatst. Dat geeft je voldoende vrijheid tijdens het koken. Plaats de branders uit elkaar of juist bijeen, in een rechte lijn, een ronde vorm of een vierkant. Het leuke van dit technische snufje is dat het in elke keuken past. Je kunt namelijk kiezen voor 1 of 2 branders, maar ook voor 4 of zelfs 6 pitten. Wil je naast koken op vuur ook kunnen grillen? Pitt Cooking heeft ook inductie kookplaten met een ingebouwde afzuiging.

Gaggenau combi- stoomoven

Ook Gaggenau komt met nieuwe technieken voor in de keuken. De BS470102 combi stoomoven voorziet je van alle functies die je nodig hebt voor het bereiden van diverse gerechten. Deze oven opent automatisch en heeft geen handgreep. Het design valt dus naadloos weg in de moderne en strakke keuken. De oven kan worden aangesloten op de wateraanvoer. De apparatuur is namelijk voorzien van een automatisch reinigingssysteem. Met deze Gaggenau oven kun je drukloos stomen, gerechten bereiden met verschillende vochtigheidsgraden én verwarmen met hete lucht. Eventueel in combinatie met stoom. Door de nauwkeurige temperatuurregeling kun je met deze oven ook sous-vide koken.

Siemens Home Connect keukenapparatuur

Siemens komt met een high-tech snufje waarmee je jouw keukenapparatuur op afstand kunt bedienen. Zoals bijvoorbeeld de koelkast en de oven, maar ook de vaatwasser en de koffiemachine. Deze keukenapparatuur kun je op afstand bedienen en zelfs bekijken via een applicatie op je smartphone. Je kunt de oven alvast voorverwarmen voordat je thuis bent of een kijkje nemen in de koelkast. Zo weet je dus in de supermarkt wat er thuis in de koeling ligt. Ook kun je de temperatuur van de oven of de afzuiging op afstand beheren. Easy does the job!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

Back to top button