Film/serie

Biostip: Disney’s Beauty and the Beast in een nieuw 3D jasje

Welk kind is er niet mee opgegroeid: Disney films. Ik weet nog goed dat we als kind vroeger aan de buis gekluisterd zaten om te kijken naar de kleurrijke Disney tekenfilms. De videoband terugspoelen wanneer de film was afgelopen om hem vervolgens weer opnieuw te bekijken. De kwaliteit werd er niet beter van; na keer op keer bekijken kraakte zo’n film aan alle kanten.

Van haperende tekenfilm naar 3D

Wat is er dan een hoop veranderd in de laatste, pak hem beet, 20 á 30 jaar. Films die mooier, mooier en nog eens mooier worden. Prachtig geanimeerd met meeslepende muziek. Onze kinderen weten niet beter en staan ook niet te kijken van een 3D bril die ze op krijgen bij een film in de bioscoop. Is toch heel normaal? Ikzelf echter vind het nog steeds bijzonder, dat 3D. Vorig jaar bekeek ik voor de eerste keer een 3D Disney film in de bioscoop, Jungle Book. I was impressed!

Beauty and the Beast 3D

En dus ging ik gister vol verwachting richting Amsterdam voor de screening van een 3D live-action versie van Beauty and the Beast. Twee uur lang keek ik naar prachtige beelden, wat is zo’n 3D film toch gaaf in elkaar gezet. Die 3D effecten blijven verrassen, elke keer weer. Vallende stenen, sneeuwballen die op je af komen… zo gek dat je daar steeds weer voor opzij gaat!

Biostip: Disney's Beauty and the Beast in een nieuw 3D jasje - AllinMam.com

Het verhaal

In grote lijnen is het verhaal zoals we het kennen. De mooie, ietwat met haar vader afgezonderd levende Belle die verliefd wordt op een beest waarmee ze oog in oog komt te staan wanneer ze haar vader wil bevrijden uit het kasteel waar het beest leeft. Haar vader mag gaan wanneer Belle haar vrijheid opgeeft om voor altijd bij het beest in het kasteel te leven. Ze heeft geen idee waarom het beest is zoals hij is, krijgt een goede band met de pratende inboedel en uiteindelijk bloeit er iets moois op tussen haar en het beest. Gevaar ligt echter op de loer; er is iemand die ook heel graag het hart van de mooie Belle probeert te veroveren…

Hier en daar iets aangepast

Hier en daar is het verhaal iets aangepast. Het is niet zo dat de film hierdoor een andere wending krijgt; waarschijnlijk is ervoor gekozen om het allemaal net even iets lekkerder te laten lopen. De aantrekkingskracht tussen Belle en het beest is goed voelbaar én zichtbaar, heerlijk om lekker even bij weg te zwijmelen. Wanneer het einde van de film nadert ben je natuurlijk ontzettend benieuwd hoe die prins er uit ziet wanneer de betovering wordt verbroken!

Beauty and the Beast is in de Nederlandse bioscopen te zien vanaf 29 maart.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button