Schoolkinderen

Aanrader op DVD / Blu-ray: Disney’s The Jungle Book 3D

Bij iedereen bekend en zeg nou zelf; wie houdt er niet van hem? Mowgli. De jongen die in de jungle woont, opgevoed is door wolven, op de rug van beer Baloo baddert in de rivier en wijze lessen krijgt van Bagheera de panter.

The Jungle Book 3D in de bios

De originele tekenfilm, gebaseerd op het boek van Rudyard Kipling, kwam in 1967 op het doek en was de laatste film waar Walt Disney zelf aan werkte; hij overleed tijdens de productie van de film.

Nu, bijna 50 jaar later, is de laatste hand gelegd aan een 3D versie van de film en wij worden uitgenodigd voor de screening in Pathé de Munt in Amsterdam. Na genoten te hebben van een heerlijk uitgebreide en zeer verantwoorde Disney lunch in Café de Paris aan het Rokin schuif ik samen met Pauline (VoorMijnKleintje) en Sharon (Moeders.nu) aan in de bioscoopzaal; mét 3D bril op.

Adembenemend mooi gemaakt

Dat we het verloop van het verhaal inmiddels wel kennen maakt niets uit; de film is werkelijk prachtig en de beelden eisen al je aandacht volledig op. Door het 3D effect is het net alsof je zelf in de film zit, die diepte is zo mooi! “Hoe doen ze dat toch??” is het eerste wat ik denk als we kijken naar de openingsscène waarin Mowgli een wedstrijdje doet door de jungle met zijn wolf-broertjes en zusjes.

Wat volgt zijn prachtige beelden van adembenemende landschappen met enorme vergezichten en een volgegroeide jungle met watervallen, lianen en varens. De dieren zijn levensecht, zó mooi. Al is het in het begin een beetje gek dat ze praten maar na 10 minuten weet je niet beter en is het helemaal niet vreemd dat Mowgli conversaties aangaat met wolven en andere dieren.

Echt grappig wordt de film op het moment dat Baloo op het scherm verschijnt. Er is geen stem die beter past bij de zachtaardige, luie beer dan de stem van Bill Murray en Baloo heeft geregeld de lachers op zijn hand.

Toch is de film niet echt geschikt voor de jongsten onder ons; er zitten behoorlijk wat schrikmomenten in de film (zo zat Sharon ook ineens bijna bij me op schoot :-). Lekker met je man, zus, vriendin of met oudere kinderen naartoe gaan dus!

[bol_product_links block_id=”bol_58b985672a661_selected-products” products=”9200000057997471,9200000057997473,9200000014056351,9200000059021410″ name=”jungle book” sub_id=”” link_color=”D4339C” subtitle_color=”E0E0E0″ pricetype_color=”827A80″ price_color=”D4339C” deliverytime_color=”827A80″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”604″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Een kijkje achter de schermen

’s Avonds kijken we naar RTL Late Night, waar Humberto Tan samen met Tim Oliehoek en Hanna Verboom vertelt over The Jungle Book 3D die zij ook die middag in Pathé hebben bekeken. Wat ik heel gaaf aan vind is dat ze beelden hebben van achter de schermen en niets blijkt wat het lijkt; Alles is in de studio opgenomen. Onvoorstelbaar!!

Wordt Mowgli, gespeeld door Neel Sethi, in de film aangevallen door Shere Khan dan is het tijdens de opnames de regisseur van de film geweest die in de studio bovenop hem sprong, waarna er met behulp van allerlei technieken voor werd gezorgd dat het op het doek Shere Kan is. Mooi om dat kleine kijkje achter de schermen mee te krijgen en respect voor dat kleine mannetje die zo heeft moeten improviseren zonder tegenspelers.

Een aanrader dus wat ons betreft! Ben jij van plan om de film te gaan bekijken?

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button