Lifestyle

Where is all that inspiration coming from? | Blogspiratie tag

OK daar is hij dan, mijn eerste tag. Toch best grappig :-) Blogqueen zette de Blogspiratie tag op de kaart waar ze bloggers vraagt te vertellen waar de inspiratie toch vandaan komt. Ik werd getagd door Martine van FantasticMoms.nl en Sharon van Moeders.nu (dank dames :-) Here we go!
AllinMam.com blogspiratie

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?
Een bloggers block; je bedoelt je blog als een soort blok aan je been? Ik heb het best wel eens, niet zo veel inspiratie. Maar dan ga ik lekker met de layout van mijn site aan de slag, ik pak de SEO aan, kijk of linkjes in oude berichten nog werken etc.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?
Onrustig en ook wel geïrriteerd! Ik MOET het dan even laten voor wat het is en iets anders gaan doen.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
Rust. Meest vind ik het wel fijn als ik een muziekje op de achtergrond hoor maar soms irriteert het me ineens. Dan zet ik de muziek uit en lukt het me mijn focus te houden. Ik kan ook best makkelijk afgeleid worden wanneer ik even wat informatie voor een bepaald bericht opzoek, dan ga ik het liefst alweer met een nieuw bericht aan de slag waardoor ik mezelf even een stop moet toeroepen. Eerst dit af, dan pas aan het volgende beginnen!

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie? 
Brainstorm-techniek.. die heb ik nog niet! Mis ik iets? Mag ik hem lenen? Manlief komt vaak moet goede ideeën. Ik wil eigenlijk dat hij ook gaat bloggen, als een soort AllinPap zeg maar, maar hij wil niet.

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?
Er klinkt hier thuis altijd wel muziek op de achtergrond; is het geen Ibiza-lounge (tip: heerlijk lange tracks van wel 2 á 3 uur ononderbroken op Youtube te vinden!) dan hoor ik mijn dochter wel met de Ipod meezingen “Laat het looooooosssssss, laat het gáááááánnnnn!” Of dit voor inspiratie zorgt? Niet de goede in ieder geval.

Waar ontstaan de beste ideeën?
Absoluut onder de douche!! En ongelooflijke onverlaat die ik dan ben, ik heb daar nooit een kladblokje. Gevolg; ik blijf het herhalen in mijn hoofd wanneer ik me sta af te drogen want anders ben ik het alweer kwijt voor ik beneden ben. Tja die zwangerschapshormonen hebben mijn geheugen behoorlijk aangetast.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Op een eiland. 30 graden, heerlijk warme voeten door het strandzand… de zon op m’n gezicht… O nee het is thuis aan mijn “eiland” in de keuken. De zon voel ik wel op m’n gezicht maar er zit een lichtstraat tussen, het is zo warm omdat onder het aanrechtblad waar mijn laptop op staat de droger aan staat en de warme voeten heb ik van de vloerverwarming. Is dat even een tegenvaller! Even zonder dollen; heerlijke plek, overzicht over mijn hele huis, ik kan naar buiten kijken én mijn voeten zijn dus warm.

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?
Nee, geen blogbijbel voor mij! Bestaat dat? Ik laat mijn blog even mijn blog, later komt het vanzelf wel weer! Af en toe moet je afstand nemen en iets totaal anders gaan doen. Wel heb ik het “Wetboek voor Bloggers” liggen, daar staan goede tips in die vaak van pas komen. Is dat ook een blogbijbel?

Welke bloggers inspireren jou?
Aangezien ik zelf werkzaam ben in de fotografie spreken blogs met mooi beeldmateriaal mij altijd erg aan. Ik ga er ook geregeld naar op zoek en zo vond ik 2 jaar geleden LoveTaza.com. Ik kijk altijd graag naar de foto’s die haar man maakt van hun dagelijkse leven in New York, hun uitstapjes, hun reizen en veel meer. Vooral de video’s vind ik leuk, goed gemonteerd! Enorm lachen kan ik om de verhalen van FantasticMomsWineUp, Moeders.nu en VoormijnKleintje, heerlijk, kunnen schrijven met zoveel sarcasme en zelfspot! Misschien hebben zij een blogbijbel voor mij?

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Naast de 2 bronnen die hier door huis rennen en de warmtebron onder het aanrechtblad komt de inspiratie van mensen om me heen, dingen die ik meemaak in het dagelijks leven en toch ook veel van internet.

En nu is het jullie beurt:
Joyce (JoyfromJoyce.nl) jij hebt vast nog even tijd om aan deze tag mee te doen voor je bevalt?
Kelly (KellyCaresse.nl) je bent vast al getagd, ik ben benieuwd waar jij je inspiratie vandaan haalt!
Shirley (StyleGuide.nl) met 2 populaire blogs moet je overlopen van inspiratie. Hoe dan toch?
Shifra (ACupOfLife.nl) ik heb je 1x ontmoet en ik voel nu nóg je enthousiasme. Vertel?
Sunseeree (KoalaBeautyMama.nl) Bloggen en vloggen… zó leuk om naar te kijken! Tell me where it’s coming from :-)

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button