Recepten

Ciabatta met gegrilde courgette

Gezellig, er komen mensen lunchen! Maar… wat voor lunchgerecht ga je maken? Laatst deelden we al de heerlijke ciabatta broodjes met gegrilde aubergine maar ook deze ciabatta met gegrilde courgette is een toppertje. Maak beide varianten klaar en je gasten willen volgende week weer komen lunchen :-)

Het makkelijke is dat je voor deze broodjes al veel kunt voorbereiden. De groentes kun je bijvoorbeeld vooraf al grillen, deze zijn zowel warm als koud heel lekker op het broodje en ook de overige ingrediënten kun je al klaarzetten.

Ingrediënten voor ciabatta met gegrilde courgette

  • 1 zakje rucola
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico-azijn (wit)
  • zout en peper
  • 2 courgettes
  • 8 plakken kipfilet (broodbeleg)
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 avocado’s
  • 2 afbak ciabatta’s

Bereidingswijze

Bak de ciabatta’s af volgens beschrijving op verpakking. Doe 1 eetlepel olijfolie in een klein schaaltje. Snijd de courgettes in schuine dunne plakken, leg ze op een bakplaat en smeer ze in met de olijfolie uit het schaaltje (met een kwastje), bestrooi ze daarna met een beetje zout en peper en plaats in de oven onder de gril. Zodra de plakken een beetje gekleurd zijn allemaal omdraaien, weer insmeren met olijfolie, bestrooien met klein beetje zout en peper en terug onder de gril plaatsen.

Lees ook: recept voor gevulde aubergine rolletjes

Rooster ondertussen de pijnboompitten in de koekenpan. Als de plakken courgette mooi gebruind zijn onder de gril vandaan halen en laten afkoelen. Snij de avocado in smalle plakken. Doe de andere eetlepel olijfolie in een schaaltje samen met balsamico-azijn en voeg een beetje zout toe (hoe grover hoe lekkerder!).

Snij beide ciabatta’s door de helft en weer door de helft en besmeer alle delen met het olijfolie/balsamico-azijn mengsel. Leg wat rucola op de broodjes, leg de plakken kipfilet hier boven op, dan de lauwwarme plakken courgette en als laatste de avocado. Garneer met de pijnboom-
pitten en evt. met nog wat blaadjes rucola.

Lees ook: salade met portobello en gerookte kip

Als je liever geen brood eet dan is deze combinatie is ook erg lekker als salade. Gebruik meer rucola en voeg hier een klein beetje olijfolie vermengd met balsamico-azijn aan toe en daarna de rest van de ingrediënten. Je kunt de plakken kipfilet in reepjes snijden óf gerookte kipreepjes gebruiken. Het brood vervangen door pasta (schelpjes, spirelli’s of penne) is ook een tip. Ciabatta met gegrilde courgette of salade; Gegarandeerd tevreden lunch-gasten! ciabatta met gegrilde courgette

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button