Peuters/kleuters

Creatief met Brikkon en LEGO blokjes

Een uitvinding als je het mij vraagt: Brikkon. Nog nooit van gehoord? Het zijn houten, lasergesneden deeltjes die in elkaar gezet kunnen worden. Eenmaal in elkaar gezet kan er op worden doorgebouwd met LEGO blokjes. Echt superleuk!

Goed voor de motoriek

Dat spelen met LEGO goed is voor de motorische ontwikkeling van een kind is natuurlijk allang bekend. Ook de fantasie wordt behoorlijk geprikkeld tijdens het bouwen. Je creëert immers iets en tijdens het bouwen kan dat nog alle kanten op. Maar sommige kinderen vinden het toch wat lastig om hun fantasie de vrije loop te laten gaan en dan is het handig wanneer je al een basis hebt. En die basis biedt Brikkon met de lasergesneden bouwplaatjes.

Een kasteel, boomhut of een vogel?

Met Brikkon kun je vele kanten op. Op dit moment kun je als basis een kasteel, een boomhut of een vogel kopen. Leuk is dat je op de houten delen ook kunt tekenen, zo kun je de boom helemaal inkleuren mocht je dat willen of kun je de muren van het kasteel versieren met klimplanten en/of bloemen. Uiteraard is stickers plakken ook een optie.

Lees ook: Een dagje naar LEGOLAND Billund 

Aan de slag met de Brikkon vogel

De lasergesneden deeltjes zitten nog vast aan een paar kleine puntjes maar zijn gemakkelijk uit te drukken. Het in elkaar zetten van de vogel spreekt voor zich, al moet wel gezegd worden dat de pootjes niet “klemmen” aan het lijfje. De echte stevigheid krijg je wanneer je er de eerste laag blokjes op plaatst. En daarna kan het opbouwen beginnen! Use your imagionation, vogels zijn er immers in alle soorten, maten en kleuren. Bij ons was het in het begin een beetje zoeken, de kids dachten dat het de bedoeling was dat ze de vogel op het plaatje na gingen maken en dat vonden ze best moeilijk. Toen dat idee werd losgelaten kwamen er ineens behoorlijk hilarische creaties tevoorschijn!

Je koopt Brikkon in de webshop van Makii. Het kasteel kost €19,95, de boomhut €17,95 en de vogel €7,95.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button