Peuters/kleuters

Buitenspeelgoed voor actief bewegende kinderen

Kinder buitenspeelgoed moet niet alleen leuk zijn, maar natuurlijk ook veilig. Daarnaast is speelgoed dat aanzet tot bewegen ook van belang. Dat is bevorderlijk voor de gezondheid en de algehele ontwikkeling van kinderen. Maar wat is het leukste speelgoed voor buiten? In dit artikel voorzien we je van 5 buitenspeelgoed tips waarmee jouw avonturier lekker in beweging blijft. Voorbeelden daarvan zijn steps, maar natuurlijk ook verstelbare rolschaatsen, ballen voor actieve spelletjes, trampolines én skateboards.

3 tips om lekker te bewegen met het leukste kinderspeelgoed voor buiten

Kinderen bewegen minder vaak. Dat heeft vooral te maken met de veranderende trend in speelgoed. Denk daarbij maar eens aan computergames of het spelen van spelletjes op de smartphone. Op den duur heeft dat niet alleen invloed op de mentale gezondheid van het kind, maar ook lichamelijk kunnen er klachten ontstaan. Bijvoorbeeld door een gebrek aan beweging. Gelukkig is er voldoende actief buitenspeelgoed voor kinderen. We hebben de leukste 3 voor je op een rij gezet.

Verschillende soorten kindersteps

De kinderstep is weer helemaal terug van weggeweest. Gelukkig maar, want met dit leuke buitenspeelgoed blijft jouw kleintje flink in beweging. Daarnaast bevorderd steppen de natuurlijke lichaamsbalans en heeft het een positieve invloed op het motorische vermogen. Kindersteps zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen zoals bijvoorbeeld:

● Kinderstep met harde of zachte wielen: een step met harde wielen is vooral geschikt voor kleine kinderen met geen tot weinig ervaring en balans.
● Opvouwbare kindersteps: vooral handig als je dit buitenspeelgoed met je mee wilt nemen. Bijvoorbeeld op vakantie of tijdens een bezoek aan opa en oma.
● Stuntsteps: tegenwoordig bestaan er ook speciale stuntsteps. Daarmee kunnen ze naar hartenlust experimenteren en de meest stoere moves uitvoeren.

Is jouw kindje nog klein maar ben je wel op zoek naar actief buitenspeelgoed? Dan kun je ook kiezen voor een step met 3 wielen. De voorzijde van deze kinderstep heeft dubbele wielen, zodat kinderen eenvoudiger hun evenwicht kunnen bewaren tijdens het steppen.

Verstelbare rolschaatsen

Ook rolschaatsen blijft leuk kinder buitenspeelgoed. Zeker als je kiest voor verstelbare rolschaatsen of skates. Doordat je deze op maat kunt maken, kunnen kinderen hier lang plezier van hebben. Rolschaatsen voor kinderen zijn voorzien van 4 harde wielen en een rem aan de voorzijde. De schoen omsluit de enkels lekker stevig waardoor de kans op blessures wordt verminderd. Om jouw kind tijdens het buitenspelen met rolschaatsen te kunnen beschermen, is het dragen van een helm en kniebeschermers een aanrader. Of je kiest voor rolschaatsen of skeelers (wielen achter elkaar) is aan jou. Met rolschaatsen kunnen kinderen makkelijker afzetten om vaart te maken, daarentegen moet met skeeleren meer gebruik gemaakt worden van een schaatsende beweging.

Stoere skateboards

Ook een skateboard is ideaal buitenspeelgoed waarmee kinderen flink bewegen. Skateboarden kan op het fietspad of op de stoep, maar natuurlijk ook op speciaal daarvoor bestemde skatebanen. Gelukkig zien we deze leuke speelplaatsen steeds vaker. Skateboards voor kinderen hebben diverse breedtes. Deze stem je eenvoudig af op de schoenmaat. Hoe kleiner jouw skater is, hoe smaller het “deck” van het skateboard zou moeten zijn. Skateboarden is net als steppen heel goed voor de balans en het evenwicht. Daarnaast zijn kinderen met dit buitenspeelgoed flink in beweging en ook nog eens op een leuke manier.

Welk buitenspeelgoed voor kinderen is nog meer bevorderlijk voor de
beweging?

Naast diverse soorten kindersteps, skateboards en rolschaatsen is er natuurlijk nog veel meer kinder buitenspeelgoed voor wat extra beweging. Denk daarbij maar eens aan ballen waarmee de leukste spelletjes kunnen worden gespeeld. Voorbeelden daarvan zijn stoepranden, buskruit of voetballen. En wat dacht je van de tikkende tijdbom? Een actief buitenspel met een bal dat gespeeld kan worden door een groepje van 5 kinderen.

Ook trampolines bevorderen beweging bij kinderen. Bijvoorbeeld door het uitvoeren van gekke capriolen zoals lucht salto’s of koprollen. Lekker springen kan natuurlijk ook op een trampoline. Als je wilt dat jouw kind dit actieve buitenspeelgoed ook vooral veilig kan gebruiken, plaats dan altijd een veiligheidsnet rondom de trampoline. Vervelende ongelukken kunnen daardoor worden voorkomen.

*Foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button