Huishouden

Hoe voorkom je dat was stinkt na wassen?

Je kent het vast wel. Vooral in de winter kan wasgoed gaan stinken als het te lang op het wasrek hangt. Tenminste, het komt natuurlijk omdat het té lang nat blijft, omdat de omgevingstemperatuur te laag is. Vooral met kleding van dikkere stoffen kun je dit probleem ervaren. In dit artikel tips om te voorkomen dat je was gaat stinken.

Help! Mijn was stinkt na het wassen

Er zijn een aantal manieren om te voorkomen dat was gaat stinken als het lang duurt voordat het op het droogrek goed droog is. Een belangrijke stap is om ervoor te zorgen dat de was goed wordt uitgespoeld voordat het op het droogrek wordt gehangen. Dit kan helpen om eventuele resten zeep en andere vuiligheid te verwijderen die de geur zouden kunnen versterken.

Haal de was snel uit de wasmachine

Laat wasgoed niet te lang in de wasmachine zitten na afloop van het wasprogramma. Hoe langer het opgepropt in de wasmachine zit, hoe groter de kans op een luchtje. Overigens gaat de was ook nog eens erg kreuken, wanneer het te lang in de wasmachine blijft zitten. Benieuwd hoe je je kleding kreukvrij krijgt zonder te strijken? Lees dan dit artikel met tips voor een kreukvrije was.

Hang de was op een goed geventileerde plek

Het is ook belangrijk om de was op een goed geventileerde plek op het droogrek te hangen, zodat de lucht kan circuleren en het vocht kan verdampen. Als de was te dicht op elkaar hangt, kan dit de droging belemmeren en de geur versterken. Probeer daarom zoveel mogelijk ruimte tussen de kledingstukken te laten wanneer je ze op het droogrek hangt. Hang de was bijvoorbeeld over twee lijnen in plaats van over één lijn. Mocht je de mogelijkheid hebben, dan kun je een wasrek ophangen boven het trapgat. Niet ideaal omdat je steeds moet bukken bij het naar boven lopen, maar door de luchtcirculatie is de was binnen mum van tijd droog.

Voeg essentiële olie toe

Een andere manier om de geur van de was te verminderen is door een paar druppels essentiële olie aan een kleine, schone doek of een droogrekballetje toe te voegen en dit bij de was te hangen. Dit kan helpen om een aangename geur aan de was te geven. Er zijn verschillende soorten essentiële oliën die je hiervoor kunt gebruiken, zoals lavendel, eucalyptus of citroen. Probeer een paar verschillende soorten uit om te zien wat het beste werkt voor jou. Weet je niet precies hoe je essentiële oliën toe kan voegen? Gebruik dan droogballen in de wasdroger, hier kun je essentiële oliën aan toevoegen.

Buiten de was drogen

Als het weer het toelaat, is het ook een goed idee om de was buiten te laten drogen. De frisse buitenlucht kan helpen om de geur te verminderen. Dit is vooral handig als je geen goed geventileerde ruimte binnenshuis hebt om de was op te hangen. Ook buiten is het belangrijk om de was niet dicht op elkaar te hangen. Dus pak die knijpers lekker te voorschijn. Hang een broek aan de broekspijpen op en een t-shirt ondersteboven. Met een beetje wind snel droog!

Opnieuw wassen?

Als de was toch gaat stinken, is het soms nodig om het opnieuw te wassen met een extra sterk wasmiddel of een product dat speciaal is ontworpen om geuren te verwijderen. Dit kan helpen om de geur te verwijderen voordat het op het droogrek hangt.

Als opnieuw wassen niet helpt om de geur weg te krijgen

Is de geur niet uit de kleding na nog een keertje wassen? Laten weken in een voorwasje kan helpen. Gebruik een extra sterk wasmiddel, zo is de kans groter dat de geur verdwijnt. Nogmaals, laat de was niet lang in de wasmachine zitten nadat het programma klaar is. Haal de was meteen uit de machine en hang het op. Ook kan het gebruik van een dry wash spray helpen. Robijn heeft heerlijke middelen op dat gebied!

Hopelijk heb je iets aan deze tips om stank na het wassen uit het wasgoed te krijgen. Het belangrijkste is om wasgoed op te hangen op een goed geventileerde plek, waar het niet te koud is én niet te dicht op elkaar.

Robijn Dry Wash Spray Original​

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,49)
Laatst bijgewerkt: 20 april 2024 - 23:03

Robijn Dry Wash Spray Original MIX – 3 x 200 ml

Verkrijgbaar bij

bol.com (€27,95)
Laatst bijgewerkt: 20 april 2024 - 23:03

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,49)
blokker.nl (€9,49)
jumbo.com (€10,29)
Laatst bijgewerkt: 20 april 2024 - 23:03
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button