Europa

Alles over de ruimte te weten komen in Euro Space Center

De ruimte blijft fascinerend en niet alleen voor kinderen. Ik kan in gedachten enorm afdwalen als ik nadenk over het universum, over de planeten, het melkwegstelsel en alles er omheen. Het kan toch niet zo zijn dat wij echt de enige planeet zijn waar leven is? Wat is er allemaal buiten het melkwegstelsel? Hoe is het op Mars?

Leer meer over de ruimte

Nu kan ik natuurlijk eindeloos boeken gaan lezen met de kinderen en films gaan bekijken maar het gaat nóg meer leven als de ruimte gewoon overal om je heen is. Zo’n plek is er, in België. Op ca. een uur rijden vanaf Houffalize vind je Euro Space Center, in Transinne (3 uur vanaf Amsterdam). Een centrum waar je alles te weten kunt komen over de ruimte en de ruimtevaart. Je hoort en ziet hier niet alleen dingen, nee, je wordt er hier helemaal in meegezogen.

Lees ook: Naar de Belgische Ardennen

Euro Space Center spektakelparcours

Bij binnenkomst krijg je als een ketting een kastje om je nek gehangen waaraan een koptelefoon is bevestigd. Hiermee ga je de audiotour doen, die je langs alle ruimtelijke hoogtepunten uit de afgelopen tientallen jaren leidt.

Je loopt van zaal naar zaal waar je naar korte films kijkt en via de koptelefoon een hoop informatie krijgt. Wel opletten want er wordt lekker doorgekletst! Er staan apparaten tentoongesteld die in de ruimte gebruikt zijn, je kunt ruimtepakken van dichtbij bekijken en je leert hoe het zonnestelsel in elkaar zit. De audiotour leid je ook dwars door een raket heen, gaaf om te ervaren hoe dat van binnen is! Hoe zou dat zijn zeg, wanneer je maanden achter elkaar in zo’n kleine ruimte verblijft?

Lees ook: Houtopia in Houffalize

Moonwalk en Marswalk

Doordat de zwaartekracht op de Maan en op Mars anders is dan op de Aarde kan men niet lopen zoals we dat hier doen. Hoe dat voelt en hoe je je kunt voortbewegen onder totaal andere omstandigheden kun je ervaren door het doen van de Moonwalk of de Marswalk. Je neemt plaats in een speciale stoel welke is bevestigd aan een soort veer, je beweegt je heel langzaam (bijna dansend) voort en door de VR-bril waan je je echt op Mars of op de Maan.

Planetarium

Ben je na het spektakelparcours nog niet verzadigd door alle informatie dan kun je nog naar een 25 minuten durende film kijken in het Planetarium. De film wordt geprojecteerd op een boven je hoofd hangende koepel en vertelt je van alles over ons universum. Wij doen dit niet meer, wordt net even teveel van het goede. De kinderen hebben al zo veel gehoord tijdens het spektakelparcours, zo veel indrukken opgedaan! Ze willen liever even lekker buiten klauteren.

Alles over de ruimte te weten komen in Euro Space Center - AllinMam.com

Bij de ingang van het Euro Space Center staat een groot speeltoestel waar kinderen even kunnen uitrazen, kunnen klimmen en glijden. In dit geval staan wij te koukleumen want men wat is het koud!!! Prachtig helder weer maar net onder 0. Heel lang houden ze het ook niet uit, alles voelt natuurlijk koud en diverse plekken op de glijbanen zijn aangevroren. In ieder geval is dit met temperaturen die iets comfortabeler zijn dan nu een leuke plek om te bezoeken, zowel binnen als buiten dus!

Adres

Euro Space Center
1 Devant les Hêtres
6890 Transinne
België

Praktische informatie

-Op ca. 3 uur rijden vanaf Amsterdam
-Voldoende parkeerruimte
-Interessant voor kinderen vanaf ca. 5 jaar
-Leuke speelgelegenheid buiten
-Eetgelegenheid (niet altijd geopend, handig om even te checken)

Lokatie

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button