Vakantiefoto’s; waar ga jij je fotoboek maken?

Vakantiefoto’s; altijd zó leuk! Leuk om terug te kijken op je camera, op je smartphone of op je pc. Het is hier altijd een heel geworstel door al die foto’s heen, ik maak er veel te veel en gooi er te weinig weg. Gevolg; veel te lange vakantiefoto’s-kijken-sessies met wie de foto’s wil zien. Niet handig en daarom probeer ik die sessies steeds maar weer uit te stellen want hoe leuk andere mensen het ook vinden; het duurt vaak gewoon te lang. Is het niet voor hen dan is het wel voor mezelf.

Een fotoboek maken

Elk jaar ga ik met al mijn vakantiefoto’s dus een fotoboek maken. Toen ik nog verre reizen maakte werden dat altijd grote fotoboeken, van 30×30 cm. De vakantiefoto’s van minder verre vakanties kwamen in 20×20 cm fotoboeken en sinds we kinderen hebben ben ik overgestapt op staande fotoboeken met een formaat van 20×30 cm.

Fotoboek maken bij Fotofabriek.nl

Mijn fotoboek van afgelopen zomervakantie maak ik bij de Fotofabriek.nl. Fotofabriek is afgelopen winter door AVROTROS Radar uitgeroepen tot de beste fotoboekenleverancier, dus ik ben heel benieuwd! Fotofabriek heeft naast fotoboeken diverse andere producten in het assortiment, denk aan kalenders, agenda’s, telefoonhoesjes, placemats, kaarten en wanddecoratie. Leuk om even door het aanbod te neuzen maar, ik kom voor de fotoboeken.

Ik download het opmaakprogramma en installeer dit op mijn laptop. IJverig ga ik aan de slag; ik ben gewend aan een ander opmaakprogramma maar ik weet ook in dit programma snel mijn weg te vinden.

fotoboek maken bij Fotofabriek - AllinMam.com

Alles wijst voor zich; je kunt op gemakkelijke manier foto’s toevoegen, kiezen voor bestaande indelingen, deze aanpassen of zelf indelingen maken. Ook foto’s over 2 pagina’s plaatsen gaat makkelijk, je kunt teksten toevoegen, kleuren of prints kiezen als achtergrond en overal waar je wilt kun je inzetjes kwijt.

Eenmaal klaar bestel ik het boek. Er wordt gevraagd om een dubbelcheck waarna het uploaden begint. Ik kies voor vlakliggende pagina’s, dat bladert altijd een stuk fijner en is mooier bij foto’s die over 2 pagina’s verdeeld zijn. Als het uploaden klaar is loop ik door het betaalproces heen en vul ik mijn adresgegevens in. En nu is het afwachten…

Fotoboek is klaar en wordt bezorgd!

Als het boek binnen komt kunnen de kinderen niet wachten met uitpakken en doorbladeren. De pagina’s zijn heel stevig waardoor ik ze met een gerust hart door hen laat omslaan. Dat was een paar jaar geleden wel anders met die dunne bladzijden en die nog kleinere, ongecontroleerde kinderhandjes!

fotoboek maken bij Fotofabriek - AllinMam.com

Het printwerk is erg mooi, de foto’s zijn helder en mooi van kleur. De kinderen beleven de vakantie weer opnieuw en roepen bij elke bladzijde “Oja mam, kijk daar en daar! Weet je nog!” Ja, ik weet het nog… en ik ben blij dat ook deze vakantieherinneringen weer zijn vastgelegd in een mooi fotoboek.

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Fotofabriek.nl

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button