Wonen

Vier leuke fruitbomen voor binnen

Wie is er nu niet dol op bomen? We houden ze het liefst zo dicht mogelijk bij ons in de buurt. Ben je niet altijd in de gelegenheid om te kunnen genieten van de bomen in het bos? Is jouw buurt niet zo boomrijk als je eigenlijk zou willen en passen er geen bomen in je tuin? Dan is er goed nieuws. In dit artikel voorzien we je namelijk van leuke fruitbomen voor binnen. Van olijfbomen tot aan sinaasappel- en citroenbomen. Daarmee haal je buiten heel eenvoudig naar binnen!

4 kleine, leuke fruitbomen voor binnen

Ben je ook zo dol op die échte Mediterraanse geur zoals bijvoorbeeld citrus, olijf of sinaasappel? Met de onderstaande kleine bomen haal je een echte, natuurlijke luchtverfrisser in huis. Daarnaast passen deze bomen in vrijwel iedere interieurstijl. Van landelijk en klassiek tot modern, industrieel of Scandinavisch. Kleine fruitbomen voor binnen plaats je in de keuken, in de woonkamer of zelfs op kantoor. Maar welke fruitboom kies je dan? Tegenwoordig zijn er behoorlijk wat kleine bomen voor binnen die zich prima thuis voelen in ons binnenklimaat.

Olijfboom voor binnen, Mediterraanse eyecatcher

Wil je in huis genieten van die onmiskenbare Mediterraanse sfeer? Dan is een olijfboom misschien wel het eerste waar je aan denkt. Olijfbomen zie je vaak in tuinen maar ze zijn zeker ook geschikt voor binnen. Je koopt olijfbomen voor binnen op stam, in verschillende maten. Van kleine boompjes voor op tafel tot robuuste exemplaren voor in de hoek van de woonkeuken. Olijfbomen voor binnen zijn eenvoudig te onderhouden. Als je ze regelmatig water geeft én voorziet van een plekje in fijn licht belonen ze je misschien ook wel met lekkere olijven. Wie wil dat nu niet, olijven van eigen boom?

Vier leuke fruitbomen voor binnen - AllinMam.com
Pot with olive tree in cozy interior. Space for text

Sinaasappelboom voor binnen, kleurrijke luchtverfrisser

Stel je eens voor. Grote openslaande tuindeuren die aan de flanken worden bijgestaan door robuuste sinaasappelbomen op stam. Dit is geen scène uit een Spaanse roman, maar iets wat je heel eenvoudig zelf kunt creëren in jouw interieur. Een sinaasappelboom staat graag in huis en geeft je woning kleur. De knal oranje vruchten vormen een prachtig contrast met het diepgroene blad. Plaats een sinaasappelboom binnen op een prominente plaats in de woonkamer, of op de hoek van het kookeiland. Als een sinaasappelboom over voldoende zonlicht kan beschikken is de kans groot dat je elk jaar getrakteerd wordt op sappige vruchten.

Vier leuke fruitbomen voor binnen - AllinMam.com

Citroenboom voor binnen, trendy boom voor in huis

In deze top 4 met kleine fruitbomen voor binnen mag de citroenboom zeker niet ontbreken. Deze prachtige bomen voorzien jouw huiskamer, keuken of kantoor direct van een beetje vrolijkheid. Citroenbomen zijn leverbaar in veel verschillende maten. Zelf de kleur van de vruchten kan variëren, van diep geel tot groen én zelfs gestreept. In alle gevallen voelt de citrusboom zich lekker in onze woning, vooral op een plaats in de zon. Haar citroenen zorgen ook nog eens voor de verspreiding van een frisse geur. En deze vruchten zijn ook nog eens eetbaar! Heerlijk in de thee of in een glas frisdrank, maar ook fijn om te gebruiken bij de bereiding van diverse gerechten.

Vier leuke fruitbomen voor binnen - AllinMam.com

Vijgenboom voor binnen, hippe groene sfeermaker

De vijgenboom heeft haar plekje binnen ons woning redelijk opgeëist. En terecht, want deze kleine bomen voor binnen zijn gewoonweg té leuk! Het blad van een vijgenboom groeit weelderig en heeft intense kleuren. Ze passen binnen vrijwel iedere interieurstijl. Een vijgenboom kan zelfs eetbare vijgen geven. Kies hiervoor wel voor de juiste soort; met eetbare vruchten dus. Plaats een vijgenboom binnen op een tochtvrije en lichte plek, in de woonkamer of zelfs in de badkamer. Deze bomen voelen zich ook heel goed op de hoek van het aanrecht, op het dressoir naast het raam of op het bureau van jouw thuiskantoor.

Vijgenboom voor binnen - AllinMam.com

Welke boom voor binnen kies jij?

Of je nu kiest voor een citroenboom, een vijgen- of olijfboom, een boom voor binnen is altijd een goede keuze. Bomen voor binnen voorzien jouw interieur van wat extra’s. Ze zuiveren de lucht, houden de luchtvochtigheid op peil én trakteren je op de lekkerste vruchten. Wat wil je nog meer?

*Foto’s via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button