Europa

Met de auto op de boot naar Engeland

Vorig jaar ging ik samen met mijn zusje op DFDS minicruise naar Newcastle in Engeland. Een hele belevenis, 2 nachten op een groot schip. Alhoewel we de eerste avond en nacht doorbrachten met veel (zee-)zieke mensen aan boord door onstuimig weer ging het op de terugweg een stuk beter. In ieder geval smaakte deze trip meteen naar meer; ik wilde veel meer van Engeland zien. En hoe kan dat beter dan met de auto naar Engeland?

Met de auto op de boot naar Engeland

De tocht over het kanaal met de boot vond ik indrukwekkend. Zo midden op zee, met zoveel mensen op zo’n groot schip. Ik denk dat de kinderen dat ook geweldig zullen vinden! Redenen genoeg om eens uit te zoeken hoe dat zit met autovakanties naar Engeland.

Met DFDS kun je vanaf Duinkerken of vanaf Calais naar Dover varen en de auto meenemen. Ideaal wanneer je met het gezin richting Engeland reist. Geen transfers in busjes of ritten naar de eindbestemming met openbaar vervoer. Meteen op de boot in je eigen auto stappen. Wél goed opletten op de weg; ze rijden aan Engeland natuurlijk links en dat kan met een Nederlandse auto nog wel eens verwarrend zijn.

Bezienswaardigheden in Engeland

Er zijn in Engeland talloze mooie dingen te zien én te doen. Mooie kusten, prachtig binnenland, indrukwekkende steden en een hoop geschiedenis. We pikken er een aantal tussenuit:

Indrukwekkende kustlijnen

Het eerste wat in me opkomt wanneer ik aan Engeland denk zijn de prachtige kusten met enorme rotsformaties die ik ken uit onder andere Broadchurch. Mooie kustlijnen met imposante rotswanden vind je onder andere in West Dorset, East Sussex en in Dover. Ben je meer van het strand dan is Cornwall een must; in deze regio vind je inhammen en baaien met prachtige stranden. Mooie stranden vind je ook op de Scilly-eilanden, gelegen op ca. 45 km ten westen van Lands End (Cornwall).

Kastelen, burchten en landhuizen

Voor het bezoeken van historische landgoederen, burchten en kastelen ben je in Engeland op de goede plek. Hoe kan het ook anders, met zo’n rijke historie? Alnwick Castle zal op het moment 1 van de best bezochte kastelen door gezinnen zijn, aangezien dit kasteel in de Harry Potter films dienst deed als Zweinstein. Andere bekende kastelen zijn o.a. Warkworth Castle, Leeds Castle, Conwy Castle en Carreg Cennen Castle.

Nationale parken in Engeland

In Engeland vind je meerdere nationale parken. Lake District, Northumberland, North York Moors, Peak District en Yorkshire Dales lijken de plekken in de top 5 van mooiste nationale parken van Engeland in te nemen. Naast de nationale parken zijn er ook beschermde gebieden die meer mensen toelaten en waar je meer faciliteiten als bezoekerscentra en accommodaties vindt. Genoeg plekken om van de natuur te genieten!

Grote steden en karakteristieke dorpen

Engeland is een land waar je je totaal in het stadsleven kunt onderdompelen, maar binnen mum van tijd kun je je ook weer in the countryside begeven. Oude dorpen, karakteristieke huizen, zwart uitgeslagen stenen, met mos begroeide daken en de rode telefooncellen… het spreekt allemaal tot de verbeelding.

Lees ook: 3x stedentrip met kinderen in Engeland

Pretparken en amusementsparken in Engeland

Ook amusementsparken vind je door heel Engeland. Alton Towers, Chessington World of Adventures, Legoland, Thorpe Park, Pleasure Beach Blackpool en meer; genoeg parken voor een dagje vertier in achtbanen en andere spannende attracties. Naast parken vind je ook veel ietwat kleinere pierparken. Deze parken zijn veelal gratis te bezoeken, voor attracties kan dan los betaald worden. Een pierpark is ideaal wanneer je een dagje aan het strand wilt combineren met wat pret!

Andere activiteiten

Naast genieten van de prachtige natuur en het bezoeken van kastelen en steden is er nog veel meer te doen in Engeland. Het verbaast je bijvoorbeeld vast niet dat het landschap zich niet alleen leent voor fiets- en wandeltochten maar ook voor luchtballonvaarten. Op diverse plekken in Engeland worden dan ook hot air balloon flights aangeboden.

Surfers kunnen hun hart ophalen op vele plekken langs de kust maar hetgeen waar de meeste surfers op af komen is de Severn Bore wave: een enorme vloedgolf die met een snelheid van ca. 24 km per uur de rivier de Severn in komt. Surfers, kajakkers, waterskiërs en andere mensen op zoek naar een adrenaline avontuur begeven zich op de golven die wel 2 meter hoog kunnen zijn. Het spektakel komt meerdere keren per maand voor en is vanaf diverse plekken gade te slaan, Minsterworth is echter één van de beste plekken.

Adrenalinejunkies die meer van hoogte dan van water houden kunnen hun hart ophalen in het Peak District waar veel gedaan wordt aan bergbeklimmen. Waar hoge rotsen zijn vind je vaak grotten en dat is ook in Engeland het geval. Op meerdere plekken (waaronder ook in het Peak District) zijn ondergrondse systemen te vinden. Sommige grotten herbergen ondergrondse meren en zijn ook per boot te bereiken.

Engeland staat bij ons hoog op de wishlist

Inmiddels staat Engeland vrij hoog op onze wishlist. Door de goede berichten die ik hoor van mensen die het land hebben bezocht maar zeker ook door de veelzijdigheid van het land, waar ik zo veel over lees.

*Foto’s in artikel via Shutterstock, uitgelichte foto: AllinMam.com

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button