Azië

Sri Lanka met kinderen | tempels en olifanten

Sri Lanka, alleen de naam al doet meteen beelden oproepen van kleurige tempels, groene theevelden en mooie palmstranden. Reizen door Sri Lanka met kinderen kan prima. Het is een veilig en makkelijk land om in te reizen, de bevolking is dol op kinderen en de afstanden zijn er niet al te groot, waardoor je lange reisdagen kunt vermijden. Je kunt er rondreizen in een relaxed tempo in een auto met prive-chauffeur en onderweg slapen in kindvriendelijke hotels met zwembad. Ideaal! Omdat je met kinderen gebonden bent aan de zomervakantie, moet je even goed je route plannen anders zit je op sommige stranden in de dikke regendruppels. We geven je hier tips over ons ideale rondje door Sri Lanka in de zomermaanden.

Sri Lanka met kinderen: rustig beginnen

Na een vlucht van ongeveer 11 uur is het eerst zaak even bij te komen en je jetlag te verwerken. Vlakbij Colombo, waar de internationale vluchten landen, ligt de kustplaats Negombo. De ideale plek om je reis rustig te starten. Wandel vanuit het hotel op je gemak naar het strand of geniet van de eerste zonnestralen op je ligbed aan het zwembad.

Tempels, tempels en nog eens tempels

Goed, … tijd voor wat actie! In het noorden van Sri Lanka vind je verschillende tempelsteden, zoals de paleisruïne op de rots van Sigiriya en de oude hoofdstad Polonnaruwa. Wij vonden het leuk om tussen de overblijfselen rond te dwalen en ons voor te stellen hoe de mensen hier vroeger geleefd hebben. Soms onvoorstelbaar.

Sri Lanka met kinderen | AllinMam.com

Tussentijdse strandstop in Trincomalee

Na al deze tempels is het tijd voor een tussentijdse relaxstop. Je rijdt in je auto met chauffeur naar de oostkust van Sri Lanka, langs droge landschappen, groene rijstplantages waar hard gewerkt wordt en kleine dorpen die verscholen liggen onder wuivende palmbomen. Trincomalee is een klein paradijs met een fijn zandstrand, hangende palmbomen en een helderblauwe zee. Een goede plek om heerlijk te luieren, te zwemmen, of gewoon lekker een goed boek te lezen. Houd je van snorkelen? Ga dan met een lokaal bootje naar Pingeon Island, waar kleurrijke vissen en ongevaarlijke!) baby-haaien onderwater zwemmen.

Kookles in Kandy

Tijd voor de volgende stop: Kandy, in het midden van het eiland en bekend om de Temple of the Tooth, waar de tand van Boeddha schijnt te liggen. Om je reis een extra lokaal tintje mee te geven, is het leuk om hier in een homestay te slapen. De vrouw des huizes ontvangt je met open armen in haar sfeervolle huis. Er is ook een grote tuin, waar de kinderen lekker kunnen ravotten. Je gastvrouw laat je graag zien hoe je een échte Sinhalese curry maakt en samen doe je op de markt eerst de inkopen hiervoor.

Lees ook: Sri Lanka met kinderen, 10 tips 

Wandelen tussen de thee

In de heuvels rondom de plaats Nuwara Eliya vind je glooiende groene theeheuvels voor zover als je kunt kijken. Onderweg kun je een theefabriek bezoeken en hier mag je (naast proeven) ook zelf even helpen met plukken; hoe meer handjes, hoe sneller de mand vol is.

Sri Lanka met kinderen | AllinMam.com

Olifantensafari in Yala National Park

Onderweg kun je eerst een stop maken bij het Elephant Transit Home, waar weesolifantjes worden opgevangen. Daarna ga je ‘the real thing’ bekijken: met een jeepsafari op zoek naar olifanten in het wild. Spannend! Als je geen wilde olifanten ziet, maak je in ieder geval wel kans om krokodillen en herten te spotten. Ben je een geluksvogel? In het park leven een paar luipaarden, misschien zie jij er wel één!

Sri Lanka met kinderen | AllinMam.com

Relaxen op het strand van Unawatuna

De laatste dagen van de vakantie zijn alweer aangebroken. Geniet nog even aan het strand van Unawatuna, waar jonge kinderen naar hartenlust zandkastelen kunnen bouwen en je samen zwemt in de blauwe zee. De laatste kruidige curry (of bord met patatjes) en fruitshake en het vliegtuig gaat weer terug naar huis. Bohoma istuti, dank je wel Sri Lanka!

Sri Lanka met kinderen | AllinMam.com

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Srilanka online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Er is een speciale familiereis samengesteld voor gezinnen die naar Sri Lanka willen en die bovenstaande route volgt. De reisspecialisten hebben zelf alle hoeken van het land bereisd en helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale reis.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button