Peuters/kleuters

Top 5 gratis leerzame apps voor kinderen t/m 5 jaar oud

Kinderen zie je meer en meer met tablet of smartphone in hun handen. Veel ouders baart het zorgen, want is het niet slecht voor een kind om zoveel naar het “blauwe” scherm te staren? Kunnen ze niet veel beter lekker iets actiefs doen? Feit is dat je als ouder niet om de digitale wereld heen kunt en dit moet je misschien ook helemaal niet willen; digitaal is de toekomst. Niets mis mee, om je kind zo nu en dan iets op de tablet of smartphone te laten doen. Maar jij als ouder bepaalt de regels: wanneer, hoe lang en welke apps. Allereerst een tip zodat je kind geen contacten uit je telefoon wist, gaat bellen of per ongeluk gekke berichtjes plaatst op je Facebook tijdlijn:

Sluit je kind “op” in een app op Iphone of Ipad

Wanneer je met IOS werkt kan dat via instellingen. Ga naar “algemeen” en dan naar “beperkingen“. Schakel beperkingen in, kies een pincode en ga door naar de app waar je kind mee aan de slag gaat. Druk dan 3x snel op de home-knop, vervolgens op start. Je zit nu “opgesloten” in de app. Handig, want dan kan je kind geen gekke dingen op je telefoon of tablet doen! Wil je weer uit de app, klik dan 3x op de home-knop en toets vervolgens je pincode in.

Top 5 gratis leerzame apps voor kinderen t/m 5 jaar oud

Als je kind dan mobiel of op de tablet aan de slag gaat, zorg dan voor een leuke, leerzame app. Wij zetten een aantal gratis leerzame apps voor je op een rij:

Sago Mini Road Trip – gratis
In deze app gaat Jinja de kat een eindje rijden in een auto die je eerst zelf kunt uitkiezen, er zijn namelijk wel 10 verschillende auto’s. Er moet getankt worden en misschien heeft de auto ook wel een wasbeurt nodig. Jouw kind is de chauffeur en zorgt er voor dat Jinja veilig op de eindbestemming komt. Vrolijk deuntje als achtergrondmuziekje en leuk geanimeerd.

Pret voor peuters – gratis
Een leuke, leerzame app voor de kleinsten onder ons. Er kunnen 110 woorden worden geleerd waaraan meteen geluid gekoppeld wordt. Tik je een dier aan, bijvoorbeeld een hond, dan hoor je eerst blaffen en daarna klinkt een stem die de naam van het getoonde dier zegt. Daarnaast kunnen er ook in 8 verschillende categorieën afbeeldingen geraden worden, waarbij een stem bijvoorbeeld vraagt “waar is de appel?” waarna je de afbeelding van de appel kunt aanklikken.

Grappige dieren – gratis
Een app waarbij logica, geheugen en kleurherkenning ontwikkeld worden. Help dieren allerlei voorwerpen te verzamelen, een boeket te maken met de juiste kleur bloemen of zoek de welpjes terug die een bevermoeder kwijt is. Verschillende moeilijkheid niveau’s en leuk geanimeerd.

Disney junior speel – gratis
Disney blijft betoverend, ook in deze app! Maar liefst 20 verschillende spelletjes waarvoor je snelle vingers moet hebben om dingetjes te vangen, de fantasie wordt gestimuleerd door figuren aan te kleden en je logisch na moet denken om vormen goed neer te leggen. Elk spel heeft diverse niveau’s qua moeilijkheid.

Bollo – gratis
Superleuk is de app van Bollo, waarin de vrolijke beer op ontdekkingsreis gaat met z’n vriendjes. Niet alleen het bos wordt bezocht; Bollo neemt je ook mee naar besneeuwde bergen en naar het strand. Mooie interactieve omgeving waarin verhaaltjes voorbij komen, spelletjes gespeeld worden en waarin de afleveringen van de tv-serie “De avonturen van Bollo” ook bekeken kunnen worden.

*Dit is een sponsorde post

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button