Recepten

Recept groene smoothie met spinazie en avocado

Smoothies zijn lekker. Vooral op een warme zomerdag kan een smoothie een echte traktatie zijn. Als de smoothie dan ook nog eens boordevol vitamines zit is dat mooi meegenomen! En dat lukt met dit recept voor een groene smoothie met spinazie heel goed.

Recept groene smoothie met spinazie

Bij een groene smoothie trekken veel mensen al snel hun neus op. Maar met avocado maak je de smoothie lekker smeuïg en met appel ook nog eens lekker zoet. Een recept voor een lekkere groene smoothie met spinazie dus! Deze smoothie maak ik altijd in de blender, maar als je hem nóg vloeibaarder wilt kun je er voor kiezen om de appel, de gember en de spinazie eerst door de sapcentrifuge of slowjuicer te persen.

Lees ook: Ga ook eens voor deze roze smoothie

Ingrediënten smoothie met spinazie en avocado

Eerlijk gezegd zijn de hoeveelheden voor deze groene smoothie elke keer weer anders. Het is maar net wat ik in huis heb en hoeveel ik pak. Hoe groot de appel is, hoeveel gember ik nog in huis heb en of ik zin heb in 2 of 3 handen spinazie. Op zich maakt dat ook niet uit; eigenlijk is de smoothie altijd lekker. De ingrediënten:

  • halve avocado
  • 1 appel (klokhuis verwijderen)
  • 2 flinke handen verse spinazie
  • reepje gember
  • 4 lepels yoghurt
  • klein beetje water (hoe vloeibaar je hem zelf wilt)
  • 2 ijsblokjes

De bereidingswijze is eenvoudig: gewoon alles bij elkaar in de blender gooien. Wel eerst het klokhuis uit de appel halen en de pit uit de avocado natuurlijk :-)

Variëren met een groene smoothie

Variëren doe je snel en gemakkelijk bij het maken van een groene smoothie. Vervang in bovenstaande ingrediëntenlijst de appel door een halve banaan of door een stukje ananas. Mango is overigens ook erg lekker. De yoghurt zou je ook eens weg kunnen laten. De groene smoothie is dan misschien iets wateriger maar blijft nog steeds aardig smeuïg door de avocado.

Heb je boerenkool in huis? Probeer eens een handje boerenkool aan de groene smoothie toe te voegen. Super gezond en ook nog eens lekker. Wat je ten alle tijde kunt toevoegen aan een smoothie zijn hennepzaad en superfoods zoals spirulina. Zo lang je er appel doorheen doet blijft je smoothie lekker van smaak.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button