Recepten

Mini pizza maken met Albert Heijn pizzadeeg

Onze kinderen zijn er dol op: pizza! Wanneer we buiten de deur eten is dat dan ook een gerecht waar ze vaak voor kiezen. Thuis komt pizza echter niet zo heel vaak op tafel, omdat het toch wel bewerkelijk is. Maar als we dan aan de slag gaan met pizzadeeg maken we meteen 2 grote plaat pizza’s en nodigen we meestal mensen uit om te komen eten, anders hebben we namelijk veel te veel :-) Tegenwoordig is een mini pizza maken helemaal hip, maar daar hebben we wel even voor moeten zoeken naar wat nou handig is.

Flammkuchen deeg van Tante Fanny

Lange tijd hebben we de pizza’s gemaakt met Flammkuchen deeg van Tante Fanny. Dit deeg is lekker dun en is na het bakken heel krokant. We belegden het Flammkuchen deeg gewoon met pizza ingrediënten, hartstikke lekker! Helaas verkoopt geen enkel Albert Heijn filiaal bij ons in de buurt het Flammkuchen deeg meer en dus gingen we op zoek naar vervanging.

Pizzadeeg van de Albert Heijn

Het pizzadeeg van de Albert Heijn komt qua fijnheid en structuur niet echt in de buurt van het Flammkuchen deeg van Tante Fanny maar wanneer we het goed uitrollen krijgen we het aardig dun, waardoor we er twee plaat pizza’s mee kunnen maken. Een groot voordeel van het Flammkuchen deeg is dat het al op bakpapier zit opgerold in de verpakking, waardoor je het na het uitrollen meteen kunt beleggen. Het pizzadeeg van de Albert Heijn heeft iets meer bewerking nodig wanneer je een dunne pizzabodem wilt, maar het is zeker goed te doen.

Mini pizza maken met Albert Heijn pizzadeeg - AllinMam.com

Zelf een mini pizza maken

Wat we de laatste tijd dus steeds vaker doen is zelf een mini pizza maken. En dan niet 1 mini pizza, maar aan tafel meerdere mini pizza’s. Het was een beetje puzzelen maar we hebben nu een goede manier gevonden. We rollen de pizzabodem van de Albert Heijn uit op het aanrechtblad (op een beetje bloem) en maken het goed plat. Met een ronde steker steken we rondjes van ca. 12 cm uit, die we op elkaar stapelen met bakpapier er tussen.

We vullen bakjes met allerlei soorten toppings, elke keer weer iets anders. Ananas, geraspte kaas, stukjes ham, salami, mozzarella, olijven, rucola, pijnboompitten, paprikareepjes… eigenlijk kan alles. En wat echt een favoriet is hier in huis: roergebakken aubergines met tomatentapenade. Heerlijk in combinatie met rucola, oude kaas, parmaham en pijnboompitten!

Lees ook: Flammkuchen maken met prei, ham en kruidenkaas

Mini pizza maken met Albert Heijn pizzadeeg - AllinMam.com

Pizzarette of een pizzamaker?

Wij hebben (helaas) geen pizzarette, we bakken onze mini pizza’s af in een pizzamaker / pizzaoven. Dat is een heel compact apparaat wat geheel afsluit waardoor het hetzelfde werkt als een oven. Iedereen krijgt een mini pizza met bakpapier eronder op zijn bord en belegt de pizza met ingrediënten naar keuze. Vervolgens gaan er 3 of 4 mini pizza’s tegelijk in onze Domo pizzamaker en na een paar minuten krijgt iedereen zijn mini pizza met super krokante bodem op zijn bord geserveerd.

Mini pizza maken met Albert Heijn pizzadeeg - AllinMam.com

Doordat we het bakpapier continue onder de mini pizza laten zitten kleeft het deeg nooit ergens aan vast: niet aan het bord en niet aan de bakplaat. Wanneer de mini pizza klaar is laat het bakpapier vanzelf los. Rucola leggen we er pas op als de pizza klaar is, anders verschrompelt alles. Maar eigenlijk kan alles natuurlijk, iedereen vindt zijn pizza weer op een andere manier lekker!

Leuk is wel om te zien dat de kinderen echt alles pakken om de meest mooie creaties te maken. Zelfs ingrediënten waarvan ze anders beweren dat ze die niet lusten belanden nu gewoon op hun eigen mini pizza. Misschien een idee voor ouders met lastige kleine eters? Als je liever alles van begin tot eind zelf maakt dan kun je eens kijken naar dit recept voor het zelf maken van pizzadeeg. Ziet er heerlijk uit!

Mini pizza maken met Albert Heijn pizzadeeg - AllinMam.com
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button