Recepten

Lauwwarme salade met garnalen

Salades associeer ik vaak met de zomer, als het buiten lekker weer is en ik geen zin heb in warm eten. Maar ook in de winter kunnen salades heerlijk zijn, vooral als je ze lauwwarm eet. Zo doe ik wel eens wat warme pasta of warme kip door een salade; nu is het de beurt aan garnalen.

Ingrediënten lauwwarme salade met garnalen

  • Rucola melange (hoeveelheid naar keuze)
  • 1 rode puntpaprika
  • 100 gram wokgarnalen (diepvries of vers)
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 2x 1/2 eetlepel zoetzure saus
  • handvol taugé
  • 2x 1 koffielepel kokosolie

Bereiding lauwwarme salade met garnalen

Plaats de rucola melange op een bord. Mix de 1/2 eetlepel zoetzure saus met de Griekse yoghurt en doe er naar eigen gevoel een klein beetje water bij wanneer het te dik blijft. Schenk de saus over de rucola melange. Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder olie en hou hierna apart. Snij de paprika in dunne reepjes en roerbak in 1 koffielepel kokosolie, leg op de rucola melange als ze klaar zijn. Bak de garnalen in de andere koffielepel kokosolie. Doe, als de garnalen bijna klaar zijn, de 1/2 eetlepel zoetzure saus erbij. Even ombakken, de garnalen nemen het meteen op. Bak dan heel even de taugé mee. Leg de garnalen/taugé mix op de rucola en paprika en strooi de sesamzaadjes eroverheen om het geheel af te maken.

Eet smakelijk!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button