Lauwwarme salade met garnalen

Lauwwarme salade met garnalen | AllinMam.com

Salades associeer ik vaak met de zomer, als het buiten lekker weer is en ik geen zin heb in warm eten. Maar ook in de winter kunnen salades heerlijk zijn, vooral als je ze lauwwarm eet. Zo doe ik wel eens wat warme pasta of warme kip door een salade; nu is het de beurt aan garnalen.

Lauwwarme salade met garnalen

Wat hebben we nodig voor 1 persoon?
Rucola melange (hoeveelheid naar keuze), 1 rode puntpaprika, 100 gram wokgarnalen (diepvries of vers), 1 eetlepel Griekse yoghurt, 2x 1/2 eetlepel zoetzure saus, handvol taugé, 2x 1 koffielepel kokosolie.

Bereiding
Plaats de rucola melange op een bord. Mix de 1/2 eetlepel zoetzure saus met de Griekse yoghurt en doe er naar eigen gevoel een klein beetje water bij wanneer het te dik blijft. Schenk de saus over de rucola melange. Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder olie en hou hierna apart. Snij de paprika in dunne reepjes en roerbak in 1 koffielepel kokosolie, leg op de rucola melange als ze klaar zijn. Bak de garnalen in de andere koffielepel kokosolie. Doe, als de garnalen bijna klaar zijn, de 1/2 eetlepel zoetzure saus erbij. Even ombakken, de garnalen nemen het meteen op. Bak dan heel even de taugé mee. Leg de garnalen/taugé mix op de rucola en paprika en strooi de sesamzaadjes eroverheen om het geheel af te maken.

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

Back to top button