Recepten

Voorgerecht zalmbonbon met mousse van ricotta en waterkers

Sinterklaas is het land nog niet uit of iedereen is alweer druk met het zoeken naar voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Ik merk het aan de zoekwoorden die mensen gebruiken voor ze AllinMam.com terecht komen. Vooral de recepten carpaccio in een glaasje en brownies met mascarpone en warme kersen zijn populair!

Voor wie geen inspiratie heeft voor het kerstdiner of gewoon van lekker makkelijk houdt is een kerstbox ideaal. Deze maaltijdbox bevat alles wat je nodig hebt voor het kerstdiner en is bij verschillende bedrijven te koop. Of je nu met 2 of met 12 mensen bent!

Gemak met de Allerhande Kerstbox

Albert Heijn maakt het je dit jaar ook makkelijk. Een Allerhande kerstbox voor 2 of voor 4 personen bieden ze aan. In de kerstbox vind je ieder jaar weer heerlijke gerechten. Voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en nagerecht; alles is al voor je bij elkaar gezocht. Een kerstdiner kun je helemaal af maken met de Allerhande wijnbox.

Voorgerecht zalmbonbon met mousse van ricotta en waterkers

Wij kregen van Albert Heijn het voorgerecht uit de Allerhande Kerstbox thuisbezorgd en gingen daar graag mee aan de slag! Helaas bleef de mousse een beetje te dun. We passen het recept hieronder een beetje aan, zodat de kans op een te dunne vulling wat kleiner is. Ook zo zonde wanneer je mooie bonbon leegloopt.

Ingrediënten voor zalmbonbons

  • 200 gram gerookte zalm (plakken)
  • 75 gram zakje waterkers
  • 1 bakje ricotta (250 gram)
  • 1 citroen

Bereiding van de zalmbonbon met ricotta/waterkers mousse

Als eerste bereiden we de mousse. Verwijder de harde stelen van de waterkers en doe de waterkers in een smalle, hoge beker. Hou een paar mooie takjes apart voor de garnering. Hak de waterkers fijn met de staafmixer. Haal de waterkers uit de beker en leg het even op een vel keukenpapier. Druk een tweede vel keukenpapier op de waterkers om het extra vocht eruit te halen. Doe de waterkers terug in de beker en voeg de ricotta toe. Mix goed door elkaar.

Maak de citroen goed schoon en rasp de schil. Pers 1 helft van de citroen uit. Snij de andere helft van de citroen in partjes. Doe beetje voor beetje van het citroensap door de mousse. Misschien heb je uiteindelijk maar 1 theelepeltje nodig; de mousse moet vrij vast van structuur blijven dus pas op dat je er niet teveel bij doet.

Leg vershoudfolie in een kopje. Bekleed het hierna met plakken zalm. De grootte van de zalmplakken varieert, soms moet je met meerdere kleine plakken de hele binnenzijde van het kopje bedekken. Een andere keer heb je aan 2 plakken genoeg.

Doe nu de mousse in het kopje, op de zalmpakken en vouw alles dicht. Draai hem om en leg hem op een mooi bord. Strooi wat citroenrasp over de zalmbonbon en leg er een citroenpartje naast. Een toefje mousse erbij en je kunt eventueel wat sojaboontjes gebruiken als extra garnering.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button