Voorgerecht zalmbonbon met mousse van ricotta en waterkers

Sinterklaas is het land nog niet uit of iedereen is alweer druk met het zoeken naar voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Ik merk het aan de zoekwoorden die mensen gebruiken voor ze AllinMam.com terecht komen. Vooral de recepten carpaccio in een glaasje en brownies met mascarpone en warme kersen zijn populair!

Voor wie geen inspiratie heeft voor het kerstdiner of gewoon van lekker makkelijk houdt is een kerstbox ideaal. Deze maaltijdbox bevat alles wat je nodig hebt voor het kerstdiner en is bij verschillende bedrijven te koop. Of je nu met 2 of met 12 mensen bent!

Gemak met de Allerhande Kerstbox

Albert Heijn maakt het je dit jaar ook makkelijk. Een kerstbox voor 2 of voor 4 personen bieden ze aan. In de kerstbox vind je een voorgerecht met zalm, pastinaaksoep als tussengerecht, een hoofdgerecht met rumpsteak en lekkere groenten en een sinaasappeltaartje als nagerecht. Voor de kerstbox betaal je €75,00 en voor €32,00 meer maak je je kerstdiner helemaal af met de Allerhande wijnbox.

Voorgerecht zalmbonbon met mousse van ricotta en waterkers

Wij kregen van Albert Heijn het voorgerecht uit de Allerhande Kerstbox thuisbezorgd en gingen daar graag mee aan de slag! Helaas bleef de mousse een beetje te dun dus we passen het recept hieronder een beetje aan, zodat de kans op een te dunne vulling wat kleiner is. Zo zonde wanneer je mooie bonbon leegloopt :-)

Ingrediënten voor de zalmbonbon

200 gram gerookte zalm (plakken)
75 gram zakje waterkers
1 bakje ricotta (250 gram)
1 citroen

Bereiding van de zalmbonbon met ricotta/waterkers mousse

Als eerste bereiden we de mousse. Verwijder de harde stelen van de waterkers en doe de waterkers in een smalle, hoge beker. Hou een paar mooie takjes apart voor de garnering. Hak de waterkers fijn met de staafmixer. Haal de waterkers uit de beker en leg het even op een vel keukenpapier. Druk een tweede vel keukenpapier op de waterkers om het extra vocht eruit te halen. Doe de waterkers terug in de beker en voeg de ricotta toe. Mix goed door elkaar.

Maak de citroen goed schoon en rasp de schil. Pers 1 helft van de citroen uit. Snij de andere helft van de citroen in partjes. Doe beetje voor beetje van het citroensap door de mousse. Misschien heb je uiteindelijk maar 1 theelepeltje nodig; de mousse moet vrij vast van structuur blijven dus pas op dat je er niet teveel bij doet.

Leg vershoudfolie in een kopje. Bekleed het hierna met plakken zalm. De grootte van de zalmplakken varieert, soms moet je met meerdere kleine plakken de hele binnenzijde van het kopje bedekken. Een andere keer heb je aan 2 plakken genoeg.

Doe nu de mousse in het kopje, op de zalmpakken en vouw alles dicht. Draai hem om en leg hem op een mooi bord. Strooi wat citroenrasp over de zalmbonbon en leg er een citroenpartje naast. Een toefje mousse erbij en je kunt eventueel wat sojaboontjes gebruiken als extra garnering.

Gerelateerde artikelen

Back to top button