Lifestyle

Zelf kerstdecoratie maken en andere DIY tips

Menig gezin is in de drukke decembermand ontzettend creatief bezig. Overal om je heen zie je de meest waanzinnige creaties opduiken en vooral ’s avonds als het donker is vind ik het heerlijk om een rondje door de buurt te lopen en te kijken hoe mensen kerstversiering gebruiken in en om hun huis.

Zelf kerstdecoratie maken

“Leuk! Als je handig bent” denk ik altijd. En als je er het geduld voor hebt. Maar zoveel tijd hoeft het vaak niet te kosten; op internet zijn er genoeg leuke DIY creaties te vinden die echt iedereen kan maken, alles wat je nodig hebt is een goede handleiding. Zo kun je lekker rondstruinen op Pinterest en leuke ideeën opslaan maar ook op andere websites en blogs vind je meer dan genoeg.

Kerst DIY Rudolf van vilt

Zelf kerstdecoratie maken | AllinMam.comRudolf het rendier – Wie kent hem niet? Té cute is hij toch, Rudolf. En niet eens moeilijk om te maken! Met vilt, wol, oogjes, een schaar en lijm knutsel je hem zo in elkaar. Leuk om er eentje te maken maar misschien wel veel leuker om een hele familie Rudolfjes op de wereld te zetten. Leg de Rudolfjes als versiering op tafel of plak ze aan de muur; ze zorgen gegarandeerd voor veel plezier én voor leuke aankleding. Een uitgebreide beschrijving van begin tot eind en opsomming van benodigdheden vind je op deze pagina met leuke Kerst DIY ideeën.

Kerst DIY kerststempels maken

Zelf kerstdecoratie maken | AllinMam.comKerstbomen op je t-shirt – Hoe simpel kan het zijn? Je pakt een wit shirt, verf, een aardappel en een kerstboomvormpje. Van de aardappel maak je een stempel met behulp van het vormpje en dan… stempelen maar! Heb je knopen in de vorm van een ster? Dan kun je die op het topje van de kerstboom naaien. Een stempel in de vorm van een boom is leuk, maar als je andere vormpjes hebt kun je je natuurlijk helemaal uitleven. Zo zijn sterren leuk, maar ook een kerstman of Rudolf doen het goed! Een uitgebreide beschrijving van het bestempelen van een t-shirt vind je hier.

Kerst DIY krans van popcorn

Zelf kerstdecoratie maken | AllinMam.comPopcornkrans – Kerstkransen kennen we allemaal; kransen van groen, van chocolade of van vilt… Maar heb je ooit wel eens een krans van popcorn gezien? Zo hangend aan rood met wit geblokt lint is dit wel een originele eyecatcher in je huis. Zonder dat er rotzooi van komt (dat is namelijk het eerste waar ik aan denk als ik zoiets zie :-), want je rijgt de popcorn eerst met een botte naald aan een lange draad voor je hem om de cirkel heen wikkelt. Benieuwd hoe je moet beginnen? Lees dan de aanwijzingen voor het maken van een popcornkrans!

Kerstdecoratie ideeën

Nog veel meer leuke ideeën voor het opdekken en aankleden van een kersttafel en over het origineel inpakken van kerstcadeautjes vind je op de Westwing DIY kerstgids pagina. Ook de laatste kersttrends worden hier onder de loep genomen zodat je helemaal hip kerst kunt gaan vieren bij jou en/of je familie thuis. Veel kijkplezier!

Zelf kerstdecoratie maken | AllinMam.com

*Deze post is tot stand gekomen in samenwerking met Westwing.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button