De beste foute kersttruien! En waarom dragen we ze eigenlijk?

Mark Darcy en Bridget Jones in de film Bridget Jones’ Diary verwikkeld in een ongemakkelijk gesprek, gekleed in een afzichtelijke, maar zeer kleurrijke kersttrui. De scene staat bij velen van ons nog op het netvlies gebrand. Is dit de geboorte geweest van de lelijke foute kersttrui? Of waren foute kersttruien al veel eerder populair? En wat zijn eigenlijk de beste foute kersttruien? Je leest er alles over in dit artikel.

Het ontstaan van de foute kersttrui

De foute kersttrui is in de jaren ‘80 populair geworden in de Verenigde Staten. Maar dat wil niet zeggen dat de kersttrui toen is “uitgevonden”. Al decennia daarvoor verscheen er zo nu en dan iemand aan het kerstdiner met een afzichtelijke kersttrui, vaak gebreid door een familielid. In de jaren ‘80 kwam men er achter dat de truien eigenlijk heel comfortabel waren om te dragen. En bovendien lekker warm. De truien waren zeker niet bedoeld als grappig of als specifieke kerstoutfit. Wél zat het veel lekkerder dan een strak, chique jurkje bij de dames of een mooi pak bij de heren.

Kersttrui invloed van Bridget Jones

Pas later, in de jaren ‘90, ging men de truien steeds vaker gebruiken als grapje of als fashionstatement. Toen de foute kersttruien voorbij kwamen in Bridget Jones’s Diary in 2001 was het hek pas echt van de dam. Inmiddels zijn foute kersttruien overal ter wereld populair. Ze zijn eigenlijk niet meer weg te denken tijdens de feestdagen!

Waarom foute kersttruien zo populair zijn

Foute kersttruien zijn nu, jaren later, nog steeds populair omdat ze erg leuk, grappig en uniek zijn. Ook zijn ze vaak goedkoop, makkelijk te vinden en in veel winkels verkrijgbaar. Foute kersttruien hebben een erg hoog entertainmentgehalte; door hun grappige afbeeldingen of teksten zorgen ze altijd voor een leuke reactie. Ieder jaar zie je wel weer nieuwe uitvoeringen van foute kersttruien. Met loshangende items, met lampjes of met heel veel glitter. Eigenlijk is niets te gek.

Waar worden foute kersttruien van gemaakt?

Foute kersttruien worden meestal van katoen, polyester of acrylic gemaakt. Dit zijn stoffen die de warmte goed vasthouden en die comfortabel zijn in het dragen. Ook zijn deze stoffen makkelijk te wassen en te onderhouden.

De beste foute kersttruien

Wat de beste foute kersttrui is hangt natuurlijk erg af van je smaak en wat je leuk vindt. Er zijn foute kersttruien met verschillende soorten afbeeldingen, zoals met kerstmannetjes, sneeuwmannen, rendieren, elk, teksten of zelfs met lampjes. Iedereen heeft dus een andere beste foute kersttrui. Vind je het toch lastig om te kiezen of zie je door de bomen het bos niet meer? Wij zetten de beste foute kersttruien voor je op een rijtje.

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 1 oktober 2023 - 00:00

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 30 september 2023 - 23:59

Verkrijgbaar bij

bol.com (€44,96)
Laatst bijgewerkt: 30 september 2023 - 23:58

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 30 september 2023 - 23:58

Verkrijgbaar bij

bol.com (€23,95)
Laatst bijgewerkt: 30 september 2023 - 23:59

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 1 oktober 2023 - 00:00

Verkrijgbaar bij

bol.com (€27,99)
Laatst bijgewerkt: 30 september 2023 - 23:59

Verkrijgbaar bij

bol.com (€44,96)
blokker.nl (€49,95)
Laatst bijgewerkt: 30 september 2023 - 23:58
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button