Kerstmis

Een overzicht met dé kersttrends van 2017

Elk jaar weer zie je nieuwe trends verschijnen in de tuincentra en winkels waar kerst accessoires te koop zijn. Natuurlijk blijven een aantal stijlen elk jaar terug komen, hetzij hier aan daar iets aangepast. Maar je ziet dat bepaalde stijlen uit de wereld van interieur toch altijd van invloed zijn op de kersttrends en dat is ook dit jaar weer overduidelijk. We nemen een aantal kersttrends van 2017 onder de loep en zijn benieuwd voor welke trend jij zou gaan.

Botanisch – groen, groener groenst

Waar je voorgaande jaren misschien je kamerplanten opzij schoof om genoeg ruimte te maken voor de kerstboom mogen de planten nu lekker dichtbij blijven staan. Hoe meer groen hoe beter! Speel met accessoires als kleine kasjes vlakbij de kerstboom, gebruik echte takken en echte eikeltjes. Hangers gevuld met kleine plantjes zie je ook veel. Alles is door de natuur geïnspireerd als het om de Botanische kersttrend gaat.

Kersttrend Botanisch - AllinMam.com

Industrieel / Urban – stads met aandacht voor ambachten

Wat je momenteel veel als inrichting ziet in restaurants, bars en winkels begin je nu ook terug te zien in kersttrends: industrieel en urban. Veel producten met staal, draad, steen en dan gecombineerd met onbewerkte houtsoorten. Bruin tinten, nude tinten en veel koper kleuren. Ook bomen van ander materiaal: van staal, van hout… heel strak. En ook aan deze “bomen” hang je gewoon je accessoires, ballen en andere leuke dingen. Accessoires van touw, heerlijk zachte rendiervachtjes en effen stoffen met teksten er op bedrukt. Een prachtige combinatie, we zijn benieuwd of deze trend volgend jaar wordt doorgezet.

Lekker bont – zoals vroeger, het mag nog steeds

Ken je ze nog, die hele bonte kerstbomen van vroeger? Lekker veel rood en veel glitter… Het “mag” ook dit jaar weer. In Amerika kunnen ze dit nog steeds heel goed, de kerstboom lekker bont optuigen. Rood gecombineerd met brons, koper, goud, bruin… truffelbruin is een nieuwe kleur die kan worden toegevoegd aan het bonte gebeuren. Lekker veel bont gekleurd snoep in en onder de boom en cadeau’s ingepakt met fel rood papier.

Kersttrend klassiek - AllinMam.com

Frozen – een bevroren kerstboom in je kamer?

Moet je ook niet meteen aan Anna en Elsa denken bij het zien van deze decoratie en accessoires? Ik wel! Veel wit, zachte (pastel)kleuren en hier en daar een helder blauwe bal. Alsof je zo een Frozen decor inloopt :-) Dieren zie je bij deze trend veel terug komen. Kleine vogeltjes, uiltjes en hertjes: ze mogen allemaal een plekje in de boom. Takken zijn veelal wit gespoten, alsof de takken bevroren zijn. Sprookjesachtig!

Kersttrend Frozen - AllinMam.com

Scandinavisch – zachte kleuren en wollige stoffen

Een beetje zoals de Frozen trend maar dan zonder de helder blauwe accentkleuren. Ook hier veel sneeuw in de boom en zachte kleuren. Veel roze, mintgroen en lila. Bij deze trend zie je veel wollige stoffen terugkomen. Zowel in de aankleding voor rondom de kerstboom als in de accessoires voor in de boom.

Kersttrend Scandinavisch - AllinMam.com

Nordic – alsof je bij de kerstman op bezoek bent

Noorse printjes, veel accessoires die je doen denken aan de kerstman. De prints herkennen we van de authentieke Noorse truien. Veel rood in de kerstboom hier, met hier en daar blauwe accenten. Hertjes en rendieren kunnen bij deze trend natuurlijk niet ontbreken!

Kersttrend Nordic - AllinMam.com

*Foto’s via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button