Schoolkinderen

Leuke kinder rugzakken voor het nieuwe schooljaar

Het is een bijna jaarlijks terugkerende aankoop wanneer je schoolgaande kinderen hebt: een nieuwe kinder rugzak. Meestal aan het begin van het nieuwe schooljaar maar wij zijn voor aanvang van de zomervakantie al gaan shoppen, de oude rugzakken waren al eerder aan vervanging toe!

Kinder rugzakken van stevig materiaal

Soms vraag je je af wat ze er allemaal mee doen, met die rugzakken. Belangrijk dus dat de tassen gemaakt zijn van stevig materiaal en dat ze wel tegen een stootje kunnen. Plekken waar bij ons de eerste slijtage meestal zichtbaar is zijn de hoeken van de bodem, de ritssluitingen en de aansluiting van de schouderbanden. Dat zijn dus puntjes waar ik op let, dat de tas degelijk gemaakt is.

Makkelijk: meerdere vakken

Meerdere vakken vind ik zelf ook erg handig in een rugzak, zelfs in de kleinere versies. Een apart vakje in het grote vak waar net een drinkfles in past zonder dat deze meteen omvalt op de bodem, een vak met rits aan de voorkant waar brieven in meegenomen kunnen worden… Ja zelfs wanneer je kinderen nog geen huiswerk mee naar huis krijgen of boeken mee hoeven te zeulen zijn zulke extra vakken handig!

Leuke kinder rugzakken voor het nieuwe schooljaar - AllinMam.com

Niet besmettelijke kleuren

Dat is iets waar we meestal ook naar kijken, handige, niet besmettelijke kleuren. Maar ja, soms wil het oog gewoon veel meer. En komt er ineens tóch een licht gekleurde tas in huis. Want die witte rugzak van Kidzroom was toch wel de allerleukste… Ik ben dan ook best makkelijk met een rugzak in de wasmachine doen en dat is nooit verkeerd gegaan. Gewoon op 30 graden, een kort wasje en daarna laten opdrogen. Dan is zelfs een grijs geworden tas zo weer wit. Bovendien heeft deze tas een kunstleren onderzijde waardoor de onderkant van de tas niet zo heel snel smoezelig wordt.

Leuke kinder rugzakken voor het nieuwe schooljaar - AllinMam.com

Fijne schouderbanden en hengsels

Verstelbare schouderbanden is ook een must wat mij betreft. Wat wel vaak uit verhouding is zijn de bandjes die aan de onderkant hangen wanneer de schouderbanden op je kind zijn afgesteld. Wanneer ze de tas dan in hun handen dragen in plaats van op hun rug moet ik ze er steeds weer op wijzen, dat ze daar niet op gaan staan. Die mogen wat mij betreft dus een stuk korter. Zeker bij de rugzak van Kidzroom, want die heeft van die leuke extra hengsels. Helemaal leuk voor meisjes om op een andere manier hun tas te dragen, je weet wel, als een soort handtasje :-)

Kies een lichtgewicht kinder rugzak

Wist je dat een kind ongeveer 20% van zijn eigen gewicht mag dragen? Dit is een vuistregel die wordt gehanteerd aangezien kinderen nog in de groei zijn en het niet goed is wanneer ze zware dingen (op de rug) dragen. Bepaalde materiaalsoorten, ritssluitingen en extra stevige schouderbanden en bodems kunnen ervoor zorgen dat de tas van zichzelf al best zwaar is. Zonde, want zo moet je kind aardig wat gewicht mee sjouwen als je bedenkt dat er vaak 2 drinkbekers en een lunchbox mee gaan in de tas. Gelukkig zijn er veel merken die kinder rugzakken maken van heel licht materiaal. Deze tas van Kidzroom bijvoorbeeld is heel stevig maar tegelijkertijd super licht in gewicht!

Leuke kinder rugzakken voor het nieuwe schooljaar - AllinMam.com

Stoere kinder rugzakken

Bovenstaande rugzakken komen bij Stoerekindjes-rugzak.nl vandaan, waar ze een groot assortiment rugzakken en andere leuke tassen hebben voor kinderen. Naast rugzakken verkopen ze ook andere (gym)tassen, drinkbekers, broodtrommels, koffers, portemonnees, opbergdozen, toilettassen en veel meer. Plaats je een bestelling vóór 20.00u ’s avonds dan heb je hem de volgende dag in huis.

Leuke kinder rugzakken voor het nieuwe schooljaar - AllinMam.com

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Stoere Kindjes

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button