Gastblogs

Op zoek naar een perfect maar ook relaxed kinderfeestje?

Kinderfeestjes, het trauma van iedere ouder. Na elk partijtje thuis heeft je stucwerk een oppepper nodig en wij als ouders een kilo-pot ontspannende pilletjes! Sinds Florens 5 jaar is mag hij ieder jaar een partijtje geven. Het eerste jaar maakten wij als onervaren naïeve ouders de fout om een partijtje thuis te geven, met het ongelooflijke aantal van in totaal 10 jongetjes. Inderdaad ongelooflijk, want ervaren feestjesgevers zouden hier nooit aan zijn begonnen…

Kinderfeestje thuis met een themakist

Dat dat ooit in ons hoofd ontsproten was: we doen een gezellig kinderfeestje thuis met een gehuurde themakist. Niks ten nadele van de themakist want die was helemaal geweldig. Een griezelkist vol met verkleedkleren, schmink, thema-spellen en decoratiemateriaal. Onze woonkamer veranderde al snel in een griezelhuis en met een heksenketel vol ‘eng’ snoep zag het er geweldig uit! Voor de jongens hadden we zaklampjes voor griezelverstoppertje in het donker, we hebben spookjes versierd en we gingen griezelproeven. Dat hierbij 2 kinderen de peper bijna opsnoven ipv proefden met het blindproeven zullen we maar snel vergeten. En diegene die bijna overgaf door het pannetje met spaghetti-hersenen; daar denken we ook maar niet aan terug.

Zo’n partijtje thuis inclusief eten bezorgde papa bijna een hartaanval. Hij liep letterlijk en figuurlijk als een zombie rond en kon de 10 kinderen na het schminken niet meer uit elkaar houden. Het huis was ontploft na een 3 uur durend feestje. Zo ook mijn heksenhoofd. Ik nam mij plechtig voor om never en nooit meer thuis een kinderfeestje te geven!

Kinderfeestje in binnenspeeltuin vieren

Het jongetje werd zes jaar en dat werd met zes zesjarigen naar de binnenspeeltuin! De poepgrappen vlogen de auto door met een hoop gegiebel. Het afbreken van het speelparadijs kon mij een zorg zijn, maar het grote aantal ballen wat in het rond vloog buiten de ballenbak kwam toch écht van één van onze zesjarigen. En het betreffende exemplaar dook toch elke keer mooi onder in die ballenzee als ik ‘m wilde waarschuwen. Dus de ballenbak in om het ‘schatje’ te waarschuwen dat we toch echt weggingen als hij zich zou bleef gedragen. Om vervolgens zelf nog even door te dobberen in die geweldige ballenbak :-)

Ik kreeg mijn man er niet in, want die zat met dichtgeknepen neus op een bankje dingen te doen op de Ipad. Dat is dan wel weer het voordeel van zo’n speelparadijs: de Wifi. Maar niet de bijkomende dampen van de frituur, de toiletten, luiers en vooral de zwetende kindertjes in hun ondergoed. Beste ouders, als je met je kinderen naar het speelparadijs gaat, kleed ze er dan op! Laagjes, laagjes en nog een laagjes want die kinderen in hun ondergoed, dat  ziet er niet uit.

Bowlen op een kinderfeestje

Hij werd zeven jaar. Wederom niet thuis, maar weer naar zo’n geweldig speelparadijs. Inclusief uurtje bowlen dit keer! De poepgrappen werden vervangen door gesprekken over verliefdheid en hoe lekker kussen is door zijn inmiddels al vroegwijze achtjarige vriendjes. Halverwege de route moest ik met mijn auto op de rem, omdat manlief met de auto met koters uitweek naar de vluchtstrook. De jongens op zijn achterbank hadden een verhitte discussie over zoenen en n**ken, want dat deed grote broer nu elk weekend en dat wilden zij ook wel. Dat manlief daar niet zo van gecharmeerd was begreep ik ook wel. En om nu aan de rest uit te gaan leggen wat n**ken was vond ik toch ietwat te ver gaan. ‘Iemand een snoepje jongens? I heb hier alvast de traktatiezakjes!’ Geef mij die poepgrappen maar, hoe flauw ze ook waren.

Kinderfeestje vieren in Linnaeushof

Omdat zoonlief 6 december jarig is hebben wij nooit de optie voor een buitenpartijtje. Helaas! Daarom met zijn 8e verjaardag vorig jaar zijn feestje naar de zomer uitgesteld. Met succes! De Linnaeushof: wat een heerlijke plek. Maar met 8 jongens en 29 graden ook wel een dingetje! Want probeer maar eens de hele dag ervoor te zorgen dat ze niet als baklapjes verbrand door de zon terugkomen. En dat ze voldoende drinken en ook eten.

Ik had een tafel met parasol, daarop de koelbox met drankjes, hapjes, snoepgoed, zonnebrandspray, maar het belangrijkste: mijn boek en zonnebril en een heerlijke stoel middenin de speeltuin. Wat een heerlijk ontspannen  feestje was dit! Afgezien van het elke zoveel uur insmeren van tegenstribbelende mannetjes, ze bij elkaar plukken op moment dat we weg moesten of dat ze werden opgehaald (want natuurlijk niet 1, 2, 3 terug te vinden) en vooral compleet richting auto te gaan! Dat één van de jongens dan op de carpoolplek alsnog zijn handdoek laat liggen is dan het enige minpuntje van zo’n hele dag. De hebben we alles checklist; die komt het volgende partijtje wel weer!

Tips voor een kinderfeestje in de buurt van Haarlem

En dat volgende partijtje is nu. Florens is afgelopen week 9 geworden en nu is het weer het jaarlijkse ‘wat gaan we nu weer doen issue’. Hij wil graag lasergamen, maar dat is zooooo kort en best prijzig. Of we naar de Efteling of de Checkpoint-voorstelling kunnen gaan? Kassa!! Iemand leuke suggesties in en om Haarlem? Wat ervoor zorgt dat het partijtje buiten de deur is, zodat ons mooi verbouwde huis mooi blijft? Maar bovenal een partijtje, waarbij ons negenjarig jongetje het gelukkigste jongetje ter wereld is?

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button