Kinderen

Kinderyoga met Het Dansende Dierenbos

Dansende dierenbos yoga voor kinderen | AllinMam.com

“Kijk mam, ik zit in kristalhouding.” Noortje zit in kleermakerszit met haar handen op haar knieën. “En dan zingen we …” en er volgt één of andere mantra voor kinderen.

Kinderyoga met Het Dansende Dierenbos

Noortje is zes jaar en zit alweer een poosje op yoga. Ze vindt het heel leuk en ook thuis krijgen we de houdingen geregeld te zien. Het dansende dierenbos, dat lijkt Noortje dan ook wel wat. “Ik hou van dieren en dansen kan ik al”. Als het dan ook nog een yoga boek blijkt te zijn, wil ze meteen beginnen.

Yoga hoort wel bij ons: papa doet het al jaren fanatiek, mama deed het vroeger actief en nu af en toe en Noortje zit op kinderyoga. Ook hebben we met het gezin wel eens een workshop ouder-kind yoga gedaan. Papa en Noortje doen op zondag ook vaak samen yoga en nu dus met de dansende dieren. Waar ze eerst de klassieke houdingen samen deden, komen nu het paard, de vuurvlieg en de slang op zondagochtend voorbij.

Het is leuk dat je het boek op verschillende manieren kunt gebruiken. Noortje doet de tekeningen na uit het boek, die duidelijk en met mooie matte kleuren zijn uitgevoerd. Als de bijbehorende cd opstaat heeft ze al snel door dat het bij elkaar hoort en na een paar dagen doet ze stukken van de reeks uit haar hoofd. Ik betrap haar erop dat ze een paar dagen later tijdens het spelen een melodie neuriet van de cd, die blijven dus wel hangen!

Dansende dierenbos yoga voor kinderen | AllinMam.com

Het Dansende dierenbos | Kinderyoga | €19,99 

Ook papa vindt het leuk, hij doet de ademhalingsoefeningen erbij. Deze oefeningen zijn trouwens ook leuk voor kinderen die wat ouder zijn. Het werkt aanstekelijk en aan het einde ligt de hele familie languit “in de zon” de ontspanningsoefening te doen. We blijven nog een poosje lekker liggen. Tot Noortje energiek opspringt en roept: “ik ga nu naar Ole hoor! En ik neem het boek mee, kunnen we samen dieren doen…”

*Bovenstaand product hebben wij toegestuurd gekregen om te testen. Wij geven hierover onze eigen eerlijke mening.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button