Lifestyle

De belangrijkste verzekeringen voor jou en je gezin

Risico’s horen bij het leven, maar het is wel fijn om zo veel mogelijk vervelende situaties voor te zijn. Wanneer je goed verzekerd bent, bijvoorbeeld met een goede huisverzekering, kun je vervelende onverwachte kosten voor zijn. Dit zijn de belangrijkste verzekeringen voor jou en je gezin.

De zorgverzekering

Iedere inwoner van Nederland is verplicht om op z’n minst het basispakket van de zorgverzekering af te sluiten. Hiermee worden de meeste behandelingen bij de huisarts en het ziekenhuis gedekt, maar ook de psycholoog. Als jij en je gezin ook veel gebruikmaken van alternatieve geneeswijzen zoals osteopathie, acupunctuur of haptotherapie, of als je volledige dekking wilt voor de tandarts, kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

De woonverzekering

Op je eigen huis ben je natuurlijk ontzettend zuinig. Daarom is een goede woonverzekering absoluut geen overbodige luxe. Je kunt hier meer bekijken. Een opstalverzekering verzekert alle vaste elementen aan jouw huis, zoals de muren en de fundering, tegen invloeden van buitenaf zoals inbraak of buitengewone weersomstandigheden. Als je ook zuinig bent op de spullen in je huis is een inboedelverzekering een uitkomst. Let wel op dat een inboedelverzekering contant geld, juwelen en elektronica maar tot een bepaald bedrag dekt. Als je graag volledige dekking wilt, moet je de premie per maand wat omhoog gooien.

De aansprakelijkheidsverzekering

Soms maak je iets kapot wat van een ander is, of berokken je een ander per ongeluk op een andere manier schade. Zeker met kinderen weet je als geen ander dat een dergelijk ongeluk in een klein hoekje zit. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten van de schade die bij een dergelijk ongeluk ontstaan is. Je kunt een aansprakelijkheidsverzekering voor het hele gezin afsluiten en uitwonende kinderen tot 26 jaar kunnen er ook van profiteren. Voor kinderen onder de 14 wordt ook de schade gedekt die ze expres toegebracht hebben, omdat kinderen van die leeftijd nog niet aansprakelijk gesteld kunnen worden.

De reisverzekering

Een goede reisverzekering kan je een hoop geld schelen bij onverwachte situaties op reis, zoals een ongeluk of verlies van bagage. Als jij en je gezin slechts één keer per jaar of minder op vakantie gaan, kun je het best een kortlopende reisverzekering afsluiten. Je betaalt hiervoor een vrij hoge premie, maar wel alleen tijdens je reis. Een doorlopende reisverzekering heeft een lagere premie, maar je betaalt hem het hele jaar door. Een doorlopende reisverzekering is voordeliger voor de wat fanatiekere vakantiegangers.

Back to top button