Welzijn

Tips voor thuiswerken in de tuin of op de veranda

Thuiswerken wordt steeds normaler. Zeker in de zomerperiode doe je dat het liefst buiten. In je tuin op het terras, op de veranda of in de tuinkamer. Terwijl jij je buigt over de dagelijkse werkzaamheden op de laptop of tablet, geniet je van de frisse buitenlucht én van het zonnetje. Maar hoe doe je dat zo comfortabel mogelijk? Waar moet je rekening mee houden als je een fijne thuiswerkplek wilt creëren in jouw tuin? Wij geven je alvast 5 praktische tips.

Een fijne werkplek creëren in de tuin of op het terras

Als je buiten of in de tuinkamer wilt werken, heb je meer nodig dan alleen een tuinsetje. Ook een goede schaduwplek, stroomtoevoer en een comfortabele stoel zijn belangrijk. Je wilt immers ook in de buitenlucht zo productief en aangenaam mogelijk kunnen werken. Doe je dat met een goedkope parasol of is het gebruik van een schaduwdoek beter? En heeft de laptop of tablet waarmee je werkt extra aanpassingen nodig? Met deze tips kun je thuiswerken in de tuin.

Zorg voor een schaduwplek

Wanneer je een werkplek wilt creëren in de tuinkamer of op het terras in jouw tuin, is een goede schaduwplek belangrijk. Zeker uit de wind en in de zon, kan de temperatuur bij een zonnetje al flink oplopen. Een plekje in de schaduw is dan wel zo aangenaam. Voor jezelf, maar natuurlijk ook voor de apparatuur waar je mee werkt. Hitte en computers of laptops gaan nou eenmaal niet zo goed samen. Zorg dus voor een goede uv bestendige parasol. Wil je meer schaduw of heb je niet de beschikking over een makkelijk verplaatsbare parasol met voet? Dan kun je ook kiezen voor een schaduwdoek boven jouw thuiswerkplek.

Lees ook: Vijf tips voor het aanleggen van je tuin

Screencover tegen weerkaatsing

Het lichtinval is buiten anders dan binnen in jouw thuiskantoor. Daardoor heb je sneller last van weerkaatsing in het beeldscherm van je laptop, computer of tablet. Zorg dus voor een goede screencover. Deze matte covers zorgen ervoor dat je geen last hebt van reflectie. Op deze manier kun je thuiswerken in de tuin zonder dat je last hebt van de stralen van de zon. Een screencover is eenvoudig aan te brengen, maar ook weer gemakkelijk te verwijderen.

Stroomtoevoer

Niet elk terras of veranda is voorzien van voldoende stroompunten. Soms moet je gebruik maken van de stopcontacten binnenshuis. Ook als je wilt werken in de tuin. Het netsnoer van jouw laptop is vaak niet lang genoeg. Daarnaast wil je een lege accu en plotseling uitvallen voorkomen. Zeker wanneer je nét bezig bent met het verzenden van een belangrijk bestand. Als je wilt werken vanuit jouw tuin moet je dus ook zorgen voor een goede stroomtoevoer. Zorg voor een geaard stopcontact en een veilig verlengsnoer met voldoende lengte.

Goede stoel voor de juiste houding

Ook een goede stoel is belangrijk als je buiten wilt werken. Een tuinstoel of een krukje zijn minder geschikt voor een goede werkhouding. Deze stoelen dwingen je vaak in een luie houding. Dat is prima voor een middagje zonnen in de tuin, maar niet als je productief thuis wilt kunnen werken. Een goede stoel met een rechte rugleuning is belangrijk. Gebruik eventueel de bureaustoel van jouw thuiswerkplek. Houd daarbij ook rekening met de hoogte van de tafel. Plaats een buitentapijt onder de bureaustoel. Zo weet je zeker dat de terrastegels en kleine zandkorrels de wieltjes van de stoel niet beschadigen. Dit kan lelijke krassen veroorzaken op de vloer in jouw kantoor wanneer je de stoel weer binnen gebruikt.

Stabiele tafel om aan te werken

Naast een fijne stoel is ook een stabiele tafel belangrijk bij thuiswerken in de tuin. Deze moet de juiste hoogte hebben en bovenal stabiel zijn. Zo voorkom je dat de tafel gaat wiebelen wanneer je enthousiast op het toetsenbord van jouw laptop of computer tikt. De tafel op het terras moet ook groot genoeg zijn. Het moet plaats bieden voor jouw laptop of tablet, maar natuurlijk ook voor de muis en de muismat, jouw agenda en voor een verfrissende versnapering!

*Uitgelichte foto door Georgia de Lotz | Unsplash.com

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button