Lifestyle

Lock me Up: ik laat me 12 uur lang opsluiten in een hokje van 1×2

maxresdefault-3

Ik laat me tussen 18 en 22 mei 12 uur lang opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter, zonder eten, met alleen water. Waarom? Om geld op te halen voor Stichting Free a Girl. Hoe meer geld er wordt opgehaald, hoe meer meisjes Free a Girl uit de kinderprostitutie kan bevrijden.

Kinderprostitutie?

Slachtoffer worden van mensenhandel. Terecht komen in de kinderprostitutie. Gedwongen. De meeste mensen om ons heen zullen het zich nauwelijks kunnen voorstellen, maar het overkomt miljoenen kinderen over de hele wereld. Dagelijks… Hun leven is een hel en een uitweg is ver te zoeken.

Elk kind en elke jongere heeft het recht op te groeien in een veilige omgeving. Kinderen en jongeren moeten beschermd worden tegen geweld, uitbuiting, mishandeling en discriminatie

Dat is de visie van Stichting Free a Girl. Evelien Hölsken, een kennisje van ons, heeft deze stichting samen met Yolanthe Sneijder Cabau, Arjan Erkel en Roelof van Laar opgericht. Inmiddels zijn tal van bekende Nederlanders ambassadeur voor de stichting, te weten: Anna-Alica Sklias, Bridget Maasland, Dave Mantel, Glennis Grace, John Ewbank, Jojanneke van den Berge, Wesley Sneijder en Wimmy Hu.

Free a Girl maakt zich sterk voor kinderen en jongeren t/m 23 jaar die in gedwongen in de prostitutie terecht zijn gekomen. Er worden kinderen en jongeren uit bordelen bevrijd, opgevangen en gerehabiliteerd waardoor zij weer met vertrouwen een nieuwe toekomst tegemoet kunnen gaan. Free a Girl steunt hiervoor 15 partnerorganisaties in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Brazilië en Nederland.

Bekijk de veiling-items die ik beschikbaar heb voor deze actie!

Wist je dat:

 • 1,8 miljoen kinderen worden uitgebuit voor commerciële seks of pornografie?
 • Er in India duizenden meisjes worden gedwongen tot prostitutie?
 • Zij worden opgesloten in hokjes van 1 bij 2 meter?
 • De meeste kinderen bij bevrijding ernstig getraumatiseerd zijn?
 • De meeste kinderen soa’s hebben opgelopen en dikwijls ook HIV?
 • De ouders vaak niet eens weten waar hun kinderen zijn?

En wist je dat:

 • Free a Girl sinds 2008 heeft bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 3.628 kinderen?
 • Er 8 bevrijdingsteams zijn die samen met de lokale politie invallen doen en kinderen bevrijden?
 • Er in Mumbai nu beduidend minder minderjarige meisjes in de red light districts werken?
 • De sociale controle in dorpen veel groter is nu mensen worden geïnformeerd over mensenhandel?
 • De meisjes na bevrijding worden opgevangen, (medische) zorg krijgen en een opleiding gaan volgen?
 • Free a Girl zorgt dat de daders vervolgd worden en hiervoor nauw samenwerkt met politie en justitie?
 • Er veel aandacht wordt besteed aan de preventie van mensenhandel en gedwongen prostitutie?

Lock me Up 2016

Voor het vijfde jaar op rij organiseert Stichting Free a Girl Lock me Up, om zo nog meer aandacht te vragen voor de hel waarin de hierboven beschreven meisjes leven. Op verschillende lokaties door heel Nederland laten mensen zich vrijwillig 12 uur lang opsluiten om geld in te zamelen.

Ook ik laat me dus tussen 18 en 22 mei 12 uur lang opsluiten in een klein hokje. Wil jij mij helpen om minimal €2500,00 op te halen? Hoe meer geld er wordt opgehaald, hoe meer meisjes Free a Girl uit de prostitutie kan bevrijden. Doneren kan al vanaf €2,50 en mag ook anoniem. Alle beetjes helpen! Mijn dank, dat van Free a Girl en vooral de dank van de meisjes is groot :-)

Bij donatie krijg je uiteraard een plekje met link op onze donatie-pagina!

 

DONEREN KAN AL VANAF € 2,50!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button