Recepten

Lunch met gegrilde aubergine

Ik kan het echt elke week wel een paar keer eten, deze lunch met gegrilde aubergine. Mét of zonder brood. Nu vind ik het wel eens tijd worden om dit lekkere recept met jullie te delen. Ideaal voor als je mensen op de lunch krijgt of gewoon om jezelf mee te verwennen.

Lunch met gegrilde aubergine

  • 1 zakje rucola
  • 2 aubergines
  • 1 grote bol buffel Mozzarella
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 8 plakken parmaham
  • 1 potje tomatenpesto (AH excellent)
  • 1 zakje geraspte Old Amsterdam kaas
  • 2 afbak-ciabatta’s

Bereidingswijze

Bak de ciabatta’s af volgens beschrijving op verpakking. Snijd de aubergines in plakken van ca. een halve cm. Leg ze op een bakplaat en smeer ze in met olijfolie (met een kwastje). Bestrooi met een beetje zout en peper en plaats onder de gril in de oven wanneer de ciabatta’s klaar zijn. Zodra de aubergines een beetje gekleurd zijn alle plakken omdraaien, weer insmeren met olijfolie, bestrooien met klein beetje zout en peper en weer onder de gril zetten.

Rooster ondertussen de pijnboompitten in de koekenpan. Bak daarna de plakken parmaham in de koekenpan (zonder olie). Door het bakken wordt de parmaham wél zouter van smaak; je kunt het ook ongebakken gebruiken. Laat de mozzarella uitlekken in een vergiet en snij deze daarna in plakken. Wanneer de plakken aubergine allemaal goed gekleurd zijn uit de oven halen en even laten afkoelen.

Lees ook: gevulde aubergine rolletjes

Snij beide ciabatta’s door de helft en weer door de helft en besmeer alle delen met tomatenpesto. Leg de lauwwarme aubergine-plakken er op. Hier overheen de parmham, dan de mozzarella. Maak het af met een plukje rucola, bestrooi vervolgens met de kaas en garneer met de pijnboompitten.

Uiteraard kun je de volgorde aanpassen; het is bijvoorbeeld ook mooi om de gebakken plakken parmaham in kleine stukjes te breken en deze te gebruiken als garnering.

Eet je liever geen brood? Deze combinatie is ook heerlijk zonder brood, als salade. Gebruik dan meer rucola en meng hierdoor een klein beetje olijfolie voor je de rest van de ingrediënten toevoegt. Of vervang het brood door pasta (schelpjes, spirelli’s of penne). Gegarandeerd tevreden lunch-gasten!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button