Recepten

Cheesecake maken met Miljuschka Witzenhausen

Ik word uitgenodigd voor een masterclass cheesecake maken met niemand minder dan Miljuschka Witzenhausen. Alhoewel het misschien niet zo goed past bij de berichten over gezonde voeding die in regelmatig plaats vind ik dat ik deze kans niet kan laten schieten. Ik ben dol op cheesecake en hoe ongezond ook; ik zou best willen weten hoe ik een “echte” cheesecake moet maken. Een paar keer per jaar zo’n heerlijk foute taart bakken moet kunnen, toch? ;-)

Gepersonaliseerd recept van Miljuschka

Vooraf wordt gevraagd een aantal ingrediënten op te geven die ik graag terug zou zien in mijn perfecte cheesecake. Ik kies voor amandelen (bodem), witte chocolade en frambozen (vulling) en koekkruimels (topping).  Miljuschka is met deze ingrediënten aan de slag gegaan en er ligt nu dus een gepersonaliseerd recept voor mij klaar!

Bakken met PerfectBake van Bosch

De masterclass vindt plaats in het Inspiratiehuis 20|20 in Hoofddorp. We zijn in totaal met 12 personen en na een introductie in de Bosch showroom gaan we richting de kookstudio waar voor iedereen een eigen bord met ingrediënten klaar staat. We werpen alvast een blik op de nieuwe ovens van Bosch, die beschikken over een PerfectBake functie. Deze bijzondere functie meet de zuurstofconcentratie in de oven, wat vervolgens wordt omgerekend naar luchtvochtigheidsgraad. De oven schakelt automatisch uit wanneer het vochtgehalte op het hoogste niveau is, een saté prikker is dus niet meer nodig. Handig!

Mijn eigen recept voor dé perfecte cheesecake

Ik ga aan de slag met het speciaal voor mij door Miljuschka uitgewerkte recept voor dé perfecte cheesecake. Ik schrik wel even wanneer ik alle ingrediënten zie; My goodness!!! Gaat dat allemaal in die ene taart??? Ik deel het recept graag met jullie, maar wees gewaarschuwd :-)

Lees ook: Witte chocolade cheesecake blokjes zonder suiker

Recept voor cheesecake met witte chocolade en frambozen

Ingrediënten voor bodem
100 gram zachte boter, 250 gram blanke amandelen, 50 gram suiker

Ingrediënten voor vulling
375 gram witte chocolade, 750 gram roomkaas, 375 ml sour cream, snufje zout, 1 theelepel vanille-extract, 125 gram suiker, 4 eieren, 1 eidooier, 400 gram verse frambozen, 20 gram bloem

Ingrediënten voor topping
175 gram Cantuccini koekjes, 125 ml slagroom

Extra nodig
springvorm, bakpapier, boter om in te vetten

Cheesecake maken met Miljuschka Witzenhausen - AllinMam.com

Bereiding van bodem van de cheesecake

Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte. Smelt de boter in een steelpannetje. Maal de amandelen met de suiker fijn in een foodprocessor en meng de boter erdoor. Vet een springvorm in met een beetje boter, leg een cirkel bakpapier op de bodem en druk het amandelmengsel er stevig in. Bak de bodem circa 10 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen en vervolgens opstijven in de vriezer.

Bereiding van de vulling van de cheesecake

Verlaag de temperatuur van de oven naar 140 graden boven- en onderwarmte. Smelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen. Meng de roomkaas, sour cream, een snufje zout, vanille-extract, gesmolten chocolade en de suiker in de keukenmixer snel en goed door elkaar en voeg één voor één de eieren en de eidooier toe. Meng de frambozen met de bloem, spatel ze door de vulling en schep het geheel op de amandelbodem. Bak de cheesecake in de oven in circa 2 uur goudbruin en gaar. Laat de cheesecake 2 uur afkoelen in de oven en laat daarna een nacht opstijven in de koelkast.

Cheesecake maken met Miljuschka Witzenhausen - AllinMam.com

Bereiding van de topping voor de cheesecake

Maal de Cantuccini grof (of fijn, wat je zelf lekker vindt) in de foodprocessor en klop de slagroom stijf. Bestrijk de bovenkant van de cheesecake met slagroom en verdeel de koekkruimels erover.

Tips van Miljuschka voor dé perfecte cheesecake

  • De roomkaas van Lidl (Goldessa) is het beste qua prijs-kwaliteitsverhouding
  • Gebruik altijd bakpapier, ook aan de zijkant van de springvorm
  • zet de cheesecake in het midden van de oven
  • gebruik altijd boven- en onderwarmte ipv hetelucht, zo voorkom je uitdrogen
  • zet een bak water onderin de oven, dit voorkomt uitdroging en scheuren
  • doe tijdens het bakken nooit de oven open
  • laat de cheesecake niet schrikken, laat hem in de oven staan tot de oven afgekoeld is

Lekker Miljuschka – een boek vol lekkere gerechten

In het nieuwe boek van Miljuschka staan meerdere recepten voor cheesecake, waaronder een cheesecake met citroenschuim, een duo penotti cheesecake, een cheesecake met oreo koekjes en nog ca. 8 andere versies.

lekker miljuschka - nieuwe boek van Miljuschka Witzenhausen - AllinMam.com

 Lekker Miljuschka | € 20,00

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button