Recepten

Recept voor gevulde aubergine rolletjes

Deze gevulde aubergine rolletjes zijn echt heerlijk! Lekker als hap(je) bij de borrel maar je zou er ook zo maar pasta of rijst bij kunnen serveren en dan schotel je in 1x een maaltijd voor. Het lekkerst is eigenlijk nog wanneer je de aubergines een dag vooraf grilt en in een afgesloten bakje in de koelkast bewaard. Je hebt dan een soort “marinade” effect en de smaak wordt bijna explosief, zo lekker!

Lees ook: Recept voor carpaccio in een glaasje

Ingrediënten gevulde aubergine rolletjes

  • 2 flinke aubergine
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepel pijnboompitten
  • parmezaamse kaas
  • 2x handvol rucola
  • 12 plakken parma- of serranoham

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Snij de aubergines in plakken van ca. een halve cm dik. Smeer de boven- en onderkant van de plakken in met olijfolie, doe dit met het kwastje.  Gril de aubergine vervolgens in de grillpan. Druk tijdens het grillen de plakken goed aan met een vork of lepel om het vocht uit de aubergine te krijgen. Als de plakken zacht zijn en een mooie kleur hebben zijn ze klaar. Laat de plakken afkoelen en bedek met de ham, rucola, pijnboompitten en parmezaamse kaas. Rol de plakken vervolgens op en maak het laatste stukje vast met een prikkertje. Strooi als laatste wat parmezaanse kaas over de rolletjes.

Lees ook: Lunch met gegrilde aubergine

gevulde aubergine rolletjes

Wil je wat extra pit, dan kun je de aubergine plakken voor het grillen insmeren met knoflook/chilipeper olie (AH) in plaats van “normale” olijfolie. En denk aan de tip om de aubergine plakken een dag vooraf al te grillen; vooral wanneer je de rolletjes als hapje gaat serveren is het erg lekker om ze koud te eten.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button