DIY

Maak van je uitnodiging een flyer

Als je van plan bent om een feest te geven komt hier toch altijd weer het nodige bij kijken. Of het nu gaat om je verjaardag (of die van je kinderen) of een tuinfeest met je buurtgenoten: je pakt het graag goed en grondig aan. Alles moet op rolletjes lopen, want we leggen de lat graag hoog voor ons zelf. Een goede voorbereiding is dan ook alles. Je hebt vast en zeker een soort checklist gemaakt, zodat je niets kunt vergeten. Tsja, anno nu valt het geven van een feest lang niet altijd mee.

Uitnodigingen voor een feest

Als je dan toch zo lekker bezig bent met regelen, organiseren en plannen, besteedt dan ook even de nodige tijd en aandacht aan de uitnodigingen voor het feest. Zeker, je kunt je er wat betreft uitnodigingen heel gemakkelijk vanaf maken door iedereen een mailtje of een appje te sturen. Maar hoe leuk is dat nu helemaal? Nee, pak ook dit stukje van de organisatie goed aan. Maak jouw uitnodigingen online en laat ze vervolgens digitaal afdrukken.

Online flyers drukken of printen

Flyers drukken online en gemakkelijk kan via verschillende websites. Tegenwoordig kun je op veel plekken standaard layouts vinden die je in kunt vullen met eigen tekst en foto’s. Denk bijvoorbeeld aan Canva. Je maakt het bestandje op met eigen teksten en foto’s, in het formaat van een kleine flyer. Vervolgens sla je het op en upload het bijveen website waar je de printjes wilt bestellen. Kleinere aantallen worden vaak digitaal geprint in plaats van offset gedrukt, waardoor de kosten laag blijven. Voordeliger dan je denkt dus!

Zelf opgemaakte uitnodigingen zijn persoonlijk

Een groot voordeel van dit soort uitnodigingen is dat je uniek bent. Bovendien komen er tegenwoordig nog maar weinig uitnodigingen via de post, dubbel zo leuk dus! Daarnaast is een digitaal geprinte uitnodiging of flyer die je zelf hebt ontworpen heel persoonlijk. Helemaal als je opmaken van de uitnodiging samen met je kinderen hebt gedaan of misschien zelfs wel helemaal aan hen alleen hebt overgelaten. Zeker weten dat je hier veel positieve reacties op zult krijgen.

Wanneer verstuur je de uitnodigingen?

Zorg er voor dat je de flyers op tijd klaar hebt, zodat je deze op het juiste moment kunt versturen. Wat dit betreft kun je dit het beste enkele weken (vier tot maximaal zes) van tevoren doen. Eén ding is zeker, er is niemand meer die om jouw feest heen kan als jouw digitaal geprinte uitnodiging op de mat valt. Het belooft dan vast en zeker een knalfeest te worden :-)

*Uitgelichte foto van uitnodiging via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button