Recepten

Witte chocolade cheesecake blokjes; lekker en minder machtig

Cheesecake; I love it! Maar jemig wat is deze taart toch altijd machtig. Ik had nooit echt een idee van wat er nou precies in ging maar dat is me vorige week tijdens de masterclass cheesecake maken met Miljuschka Witzenhausen wel duidelijk geworden; wat een calorieën!!! De witte chocolade cheesecake was heerlijk, echt waar maar ik stond toch meteen te popelen om een iets minder machtige variant te maken.

Minder machtige witte chocolade cheesecake

Hoe maak je dan een cheesecake die minder machtig is maar nog steeds heel lekker? Want juist de dingen die het lekker maken wil je bij een minder machtige taart juist achterwege laten. Allereerst heb ik de suiker in de bodem vervangen door Stevia. Dat gaat helemaal goed!

De bodem van pure amandelen heb ik vervangen door een bodem van gemalen Cantuccini koekjes. Ook daar zitten natuurlijk amandelen in en deze koekjes zijn ook nog best wel heavy, dus hier zou je nog iets kunnen winnen door de bodem te maken met andere, lichtere koekjes.

De Monchou in de vulling heb ik vervangen door Philadelphia, wat ik best wel spannend vond. Maar dat pakte heel goed uit! De rest van de vulling is nagenoeg hetzelfde gebleven, behalve dan dat ik de frambozen achterwege heb gelaten en ik ook geen suiker heb toegevoegd.

Lees ook: makkelijk recept voor worteltaart met mascarpone

Recept voor witte chocolade cheesecake blokjes zonder suiker; leuk, lekker en veel minder machtig - AllinMam.com

Cheesecake blokjes; leuk, lekker en precies goed qua grootte

Toen de cheesecake klaar was en echt heerlijk bleek kwam ik op het idee om er kleine blokjes van te snijden. Eigenlijk qua grootte precies goed als extraatje bij de koffie of bij de thee. De cheesecake blokjes zijn ook goed in te vriezen in een goed afgesloten bakje. Hoe makkelijk is dat? Wanneer je visite krijgt pak je er een paar uit de vriezer en voila; ze zijn binnen mum van tijd ontdooid. Ik zeg: een toppertje deze cheesecake blokjes!

Lees ook: Verantwoorde koekjes bakken

Ingrediënten witte chocolade cheesecake blokjes

  • 25 gram roomboter (bodem)
  • 50 gram Cantuccini koekjes (bodem)
  • 2 druppels Stevia (bodem)
  • 60 gram witte chocolade (vulling)
  • 90 gram naturel Philadelphia (vulling)
  • 60 ml sour cream (vulling)
  • snufje zout (vulling)
  • 1/2 theelepel vanille-aroma (vulling)
  • 1 ei (vulling)

Bereiding van de bodem

Bekleed de bodem van een springvorm (diameter van 12 cm) met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de roomboter smelten. Maal de Cantuccini koekjes fijn in de keukenmachine. Schep de roomboter er door heen en voeg 2 druppels Stevia toe. Goed door elkaar mixen. Doe het mengsel in de springvorm en druk het goed aan op de bodem. Zorg dat het mooi egaal is. Zet de bodem in de oven en bak in ca. 10 minuten tot het mooi gekleurd is. Laat heel goed afkoelen, liefst ook nog even in de vriezer.

Bereiding van de vulling met witte chocolade

Verwarm de oven voor op 140 graden, gebruik boven- en onderwarmte. Smelt de witte chocolade au bain marie. Voeg de Philadelphia, de sour cream en het snufje zout toe. Goed door elkaar mixen met een garde. Voeg ook de vanille-aroma toe en als laatste het ei. Ook hierna weer goed door elkaar mixen maar niet te hard; dan komt er teveel lucht in het mengsel.

Wanneer de bodem goed is afgekoeld de randen van de springvorm even invetten met wat roomboter of de randen bekleden met bakpapier. Nu kun je het mengsel op de bodem gieten.

Lees ook: recept voor twix taart

Recept voor witte chocolade cheesecake blokjes zonder suiker; leuk, lekker en veel minder machtig - AllinMam.com

Het bakken van de witte chocolade cheesecake

Bak de cheesecake in ca. 1 uur af in de oven. Check na 1 uur of de binnenkant gaar is dmv een saté prikker. Laat de cheesecake goed afkoelen, daarna pas uit de springvorm halen. Liefst zet je hem eerst in de koelkast om hem wat te laten opstijven voor je hem in kleine blokjes snijdt. Wanneer je blokjes van ca. 2 cm snijdt is je witte chocolade cheesecake groot genoeg voor 20 blokjes. De randjes hou je over voor de snack :-)

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button