Lifestyle

Style workshop Manon Meijers: iedereen heeft een tante Sjaan

Een paar weken geleden werd ik samen met 4 andere mamabloggers uitgenodigd voor een style workshop bij Manon Meijers; bekend van tv (o.a. Modepolitie), creative director van online fashion community MonStyle.nl en styliste van een hoop bekende Nederlanders waaronder Wendy van Dijk. Op 18 november is het zo ver; even na 10.00u zitten we met z’n allen aan tafel in de studio van Manon in Amsterdam. De sfeer is meteen bij aankomst al goed en er wordt lekker op los gekletst.

Style workshop Manon Meijers

Er is genoeg voer voor gesprek; iedereen is moeder, iedereen werkt, iedereen heeft of schrijft voor een blog en iedereen wil er ook nog eens leuk uit zien. Maar bijna allemaal lopen we tegen hetzelfde probleem aan; een lichaam dat veranderd is na zwangerschap(pen), veel geld dat uitgegeven wordt aan kinderkleding ipv van kleding voor ons zelf én we hebben weinig tijd. De tips rollen over en weer over tafel, waarbij we bijna allemaal tot de conclusie komen dat we ook niet helemaal precies meer weten wat we nou écht leuk vinden voor onszelf en wat bij ons past.

Iedereen heeft een Tante Sjaan

Manon vertelt over tante Sjaan. Iedereen heeft een tantje Sjaan. Een stemmetje in je hoofd dat al jaren lang roept dat bepaalde stijlen niet bij je passen, kort haar bij jou niet kan, ruitjes je dik maken etc. etc. Vooral wanneer ooit iemand in je jeugd zoiets tegen je heeft gezegd kan dat jaren later nog steeds mee spelen.

Manon Meijers laat je je eigen stijl herontdekken

Manon vindt het tijdens deze style workshop hoog tijd dat we onze eigen stijl “herontdekken” en geeft ons een opdracht. We krijgen 20 minuten de tijd om van alles uit de tijdschriften te scheuren die voor ons op tafel liggen wat we mooi vinden, alsof we 30.000 euro te besteden hebben en ook nog eens het lichaam waarvan we dromen. The sky is the limit!

Maak een moodboard

Na 20 minuten scheuren (wat vliegt de tijd voorbij!) krijgen we 5 minuten de tijd om alle scheursels op een board te plakken zodat we ons eigen moodboard creëren. Het lukt me om al die tijd niet naar de anderen te kijken wat zij doen, ik wil er nu echt eens achter komen wat mijn stijl is. Ik scheur niet alleen plaatjes uit van kleding wat ik mooi vind maar ook van mensen die ik leuk of mooi vindt, van diverse manieren van je haar dragen en van huidverzorging bijvoorbeeld. Dat alles draagt immers ook bij aan je eigen stijl, blijkt, want dat zijn zaken die jij zelf belangrijk vindt. Als iedereen klaar is begint Manon aan haar moodboard-ronde.

manon meijers style workshop ism actiepagina.nl

Mooi om te zien dat iedereen een totaal ander moodboard heeft gemaakt. Vooral de kleuren en de stijl van de kleding varieert. Manon adviseert ons om 3 woorden te bedenken aan de hand van de stijlen op je board en deze woorden laat je vervolgens altijd in je outfit terug komen. Dit kan bijvoorbeeld zijn sexy, stoer en klassiek. Laten dit nou net jouw 3 woorden zijn en heb je vandaag zin in een spijkerbroek? Trek een getailleerd blousje (klassiek) aan, draag pumps (sexy) onder je jeans (stoer) en voila; klaar is kees!

Wat mijn moodboard betreft; volgens Manon ben ik toch nog steeds heel dicht bij mijn eigen stijl. Ik hou niet van veel tierelantijnen als armbanden en kettingen, ook al vind ik het bij anderen altijd erg leuk staan. Conclusie; ook niet doen dus! Qua kledingstijl komen er een aantal dingen naar boven; casual, klassiek, stoer. Maar dan zonder al te veel tierelantijnen dus.

Veel van jezelf, een beetje van de trends

Het is erg belangrijk dat je altijd bij je eigen stijl blijft. Dat je dit aanvult met nieuwe dingen is natuurlijk logisch, er bestaat ook zoiets als “helemaal in” en daar wil je toch een beetje in mee gaan, maar de basis blijft je eigen stijl. Manon ziet het meteen aan mensen wanneer zij iets dragen waarin ze zich niet prettig voelen, wat niet bij hen past. Ze trekken aan kleding, bewegen ongemakkelijk, plukken overal aan… de kleding die ze dragen is niet hun eigen stijl.

Tip van Manon Meijers: ruim je kast op

Een veel gemaakte fout volgens Manon Meijers is het laten liggen/hangen van kleding in je kast wat je nooit meer draagt. Deze kleding bezorgt je onbewust een slechte vibe, elke keer als je voor de kast staat om iets uit te kiezen. Want, hoe naar is het eigenlijk wanneer je elke ochtend een broek ziet liggen die te klein is? Alsof hij elke dag tegen je zegt “je bent niet goed genoeg om mij te dragen”. Dus; opruimen die kast! Doe alle kleding die je niet meer draagt weg. En als je het niet echt weg wilt doen, dan maar uit het zicht. Het is veel fijner om te kijken naar kleding in je kast als je ook gewoon alles er uit kunt pakken en het aan kunt trekken. Heb je kleding die je nog wel past maar bijna niet meer draagt? Kijk ernaar alsof je ernaar kijkt in de winkel. Zou je dit kledingstuk nu kopen als je het in de winkel ziet hangen? Ja? Laat het liggen, desnoods even iets meer naar achteren. Nee? Dan weg ermee!

manon meijers style workshop ism actiepagina.nl

Tip van Manon Meijers: maak foto’s van setjes

Dit heb ik al eens eerder gehoord van iemand en ik vond dat eigenlijk een beetje over de top. Maar, na uitleg van Manon ben ik helemaal voor! Ik ga het ook zeker eerdaags doen. Het advies: Trek een leuk setje aan en maak er een foto van. Gewoon een selfie, in de spiegel. Zonder gezicht; dat dan weer wel! Want ongemerkt kijk je op een foto altijd als eerste naar je gezicht en je zou op de foto maar niet zo lekker zijn, of een slechte nacht hebben gehad… op zeker dat je dat setje niet aantrekt. Zonder gezicht dus, afdrukken en aan de binnenkant van je kastdeur opplakken. Huh? Ja, heel handig. Dan heb je ook meteen overzicht over wat er nog mist per setje. Bijvoorbeeld een riem, leuke armbanden of toch andere schoenen. Op deze manier kun je heel gericht shoppen én elke ochtend makkelijk en snel kleding uit je kast halen.

Maak gebruik van breeklijnen

Wat ik erg interessant vind is wat Manon vertelt over breeklijnen. Iedereen heeft ze en ze bevinden zich ter hoogte van je hals, ellebogen, heupen en bij overgang naar je schoenen. Door bijvoorbeeld altijd je mouwen op te stropen creëer je daar een breeklijn en zul je zien dat zelfs wanneer je een baggy shirt aan hebt, je je taille accentueert. Over baggy shirt gesproken; als deze wat korter is, zorg dat er van een shirtje eronder net een klein randje zichtbaar is. Welkom breeklijn nr. 2! Buiten de opgestroopte mouwen doet ook een lange ketting het goed bij het creëren van een breeklijn, je zult zien dat het werkt wanneer je wat wijdere bovenkleding draagt.

Styling en fotoshoot

Na het bespreken van mijn moodboard mag ik mee naar beneden om rond te snuffelen bij de styling. Whow, wat een bergen met kleding en schoenen! De meiden van de styling bekijken mijn moodboard en komen achter elkaar aangerend met leuke kleding en schoenen en ondertussen vertellen ze dat veel kleding hier ook hangt voor The Winner Takes It All. Meteen hebben ze in de gaten dat het een strakke broek moet worden met iets leuks er op, al bevalt de zwarte leren biker-broek die ik als eerste aan krijg niet zo; hiermee kan ik niet eens mijn schoenen aantrekken! Hij wordt ingeruild voor een andere strakke broek en we vinden ook nog leuke stoere schoenen.

Als ik klaar ben voor de fotoshoot krijg ik van de andere mamabloggers te horen dat ik in de kleding voor de shoot veel slanker lijk dan in mijn eigen kleding. Ik irriteer me vreselijk aan die buik die er nog steeds zit en daarom draag best veel wijde shirts en blousjes. Daardoor accentueer je het eigenlijk alleen maar meer. Maar eigenlijk weet ik dat ook wel; het is mijn tante Sjaan die dat blijft zeggen :-)

Het staan vóór de camera in plaats van áchter de camera is wel wennen! Ik heb het totaal niet in de hand en dat is gek. Maar ook wel weer spannend want natuurlijk kan ik niet wachten tot ik het resultaat zie… wanneer waren ze ook alweer klaar?

Online shoppen met korting

Wat ik zelf al best lang doe en zeker nu ik minder flexibel ben doordat we kindjes hebben, is online shoppen. Geregeld bestel ik een giga doos vol met kleding bij Esprit of Zalando en ga dan thuis passen. Ideaal, zeker wanneer je de tijd óf de rust niet hebt om de stad in te gaan om kleding te kopen. Door het geregeld kopen via internet word je ook steeds handiger in het zoeken en vinden van kortingscodes en acties. ActiePagina.nl verzamelt alle kortings- en actiecodes op haar website zodat mensen die graag slim online shoppen alle acties bij elkaar kunnen vinden. Naast de standaard codes bieden zij ook unieke kortingscodes doordat ze samenwerkingsverbanden hebben met veel webshops. Zeker de moeite waard om daar eens een kijkje te nemen dus. Wat zeg ik, moeite? Geen moeite, kan gewoon vanuit je luie stoel :-)

manon meijers style workshop ism actiepagina.nl

Dank je wel Manon Meijers!

Een speciaal bedankje is hier wel op z’n plaats dacht ik zo, dus Manon, dank je wel voor de inspirerende dag, ik heb een hoop geleerd. En je mag best een keertje mijn kast op komen ruimen, haha. Dank je wel voor de dames van LewisPR en ActiePagina.nl voor het mogelijk maken van deze leuke ochtend met gezellige mensen, veel tips, gezonde lekkernijen en fotoshoot!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button