Azië

Met kinderen naar China | Het land van “The Last Emperor of te Sun”

De Chinese muur, eten met stokjes, panda’s tussen het bamboe, vliegers: China is een land dat tot de verbeelding spreekt, ook voor kinderen. Toch denkt niet iedereen eraan om met kinderen naar China op vakantie te gaan, ook als je al vaker samen door verre landen hebt gereisd. De lange afstanden, het vreemde eten en het gebrek aan strandbestemmingen doet de meeste mensen twijfelen. Toch is het met de juiste voorbereiding én de juiste instelling goed te doen. China is één grote wonderlijke nieuwe wereld, niet alleen voor je kinderen, maar ook voor jou.

In een overweldigend land als China, is genoeg te doen voor kinderen.

Het begint met een goede voorbereiding: vertel je kind wat hem te wachten staat, oefen alvast met het eten met stokjes of zelfs met een hurktoilet. Om samen in de stemming te komen én om je kind een beeld te geven van het land, kun je een aantal films bekijken die spelen in China, zoals de Disneyfilm Mulan of The Last Emperor of the Sun.

naar china met kinderen, pandabeer

Eén van de redenen waarom veel ouders China niet aandurven met hun gezin, is het eten. In de grote steden vind je echter ook veel fast-foodketens en alle grote malls hebben een food court, waar je precies kunt zien wat je te eten krijgt en je altijd wel iets lekkers vindt. Op het platteland wordt het al snel rijst of noedels met een sausje en met behulp van een point-it boekje kun je aangeven dat je toch echt liever kip op je bord hebt dan slang. Ook fijn in China: smakken en slurpen mag!

Lees ook: De zijderoute in China, een indrukwekkende reis

China met kinderen

In de grote steden zoeken de Chinezen zelf in hun vrije tijd de parken op, dus daar zie je kinderen tafeltennissen en badmintonnen, volwassenen spelen mahjong. Met name voor Beijing is het leuk om de film The Last Emperor gezien te hebben: terwijl je zelf door de Verboden Stad wandelt, zul je je de beelden herinneren van de laatste Chinese Keizer die hier als kind leefde. Bezoek in Beijing ook het zomerpaleis, waar je in een bootje kan varen op het meer en kan zien hoe volwassen mannen de mooiste vliegers oplaten. Meer van Beijing zelf zien? Kijk dan eens naar dit artikel over ongebruikelijke dingen om te doen in Beijing.

Heb je avontuurlijke eters bij je, dan kun je het vreemde voedsel opzoeken. Wie kan er straks op school nou vertellen dat hij schorpioen, haai, slang, gefrituurde zeesterren of kippenharten gegeten heeft?

Chinezen zetten graag buitenlanders op de foto, vooral exotisch blond en rossig doen het goed. Maak er met je kind een spelletje van en maak foto’s van Chinezen die jou fotograferen.

China is gigantisch, dus hou er rekening mee dat je met je kinderen niet alles in één keer kunt doen. Een mooie route is om vanaf de Chinese Muur bij Beijing naar Xi’an te reizen, waar je het terracotta leger ziet. Vanaf daar ga je naar de panda’s van Chengdu, zelfs de stoerste koters zullen vallen voor de knuffelige beren. Om even wat rust in je reis op te nemen én om iets te zien van de spectaculaire natuur van China, reis je af naar Yangshuo. Rivieren en rijstvelden steken af tegen het karstgebergte en per fiets of met een bootje doorkruis je het schilderachtige landschap. 

met-kinderen-naar-china-3

Sluit je reis vervolgens af in Shanghai, waar koloniale gebouwen en hypermoderne architectuur tegenover elkaar staan. Wil je met heel kleine kinderen naar Shanghai dan is het goed om dit artikel over een stopover in Shanghai met kinderen eerst te lezen.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button