Azië

Maleisië met kinderen; van Malakka naar Taman Negara

We maken een dagtrip naar Malakka (een historische kuststad). We vertrekken wat later dan gepland ivm het late naar bed gaan na de voetbal gisteravond en de reis er naartoe duurt ook langer dan we hadden verwacht. Uiteindelijk zijn we er maar kort. We laten ons heel fout rond fietsen in ontzettend toeristische fietsen. Malakka staat sinds 2008 op de Unesco wereld erfgoed lijst en is lange tijd in Nederlandse handen geweest. Er zijn nog steeds overblijfselen te zien uit die tijd, mooi om te zien.

Richting Taman Negara

De dag erna maken we de lange reis naar Taman Negara. We komen uiteindelijk om een uur of 4 in het Travellers Home, een onwijs gastvrij guesthouse. Bij aankomst krijgen we koud drinken, een bal en een doos lego voor de kinderen. Zij begrijpen wat je nodig hebt na een lange, hete reis! We eten gezamenlijk met de andere gasten wat de pot schaft. Leuk hoor! Ik moet wel wennen aan al die beesten, al heb ik eigenlijk alleen écht moeite met de enorme spinnen…

Canopy tour

We gaan de Canopy tour doen, welke o.a. gaat over een brug gemaakt van touwen, door de toppen van de bomen in de jungle. Het kost ons ongeveer een uur om er naartoe te lopen, over een soms bijna onbegaanbaar pad; soms heel smal of glad, dan weer hoge opstappen of uitstekende wortels van bomen op het pad. Is echt bijzonder! Onderweg zien we nog een soort hagedis. De brug van touwen is ook een hele belevenis. We krijgen veel extra’s overal; gisteren al de lokale snacks, vandaag bananen-shake en Eva’s hand wordt mooi beschilderd met henna. Het is hier echt bloedheet, het water blijft over je rug stromen. Eva en Martijn zijn echt helden: je hoort ze niet klagen. Niet wanneer we ze door een stad slepen of wanneer we lang moeten reizen, wat we toch al een paar keer hebben gedaan. Eva probeert vaak nieuw eten, ze heeft in het vorige hotel zelfs een paar ochtenden soep met stokjes opgeslobberd. Tijdens deze tour door de jungle, die echt lang, zwaar en warm is, horen we beiden geen moment klagen.

Naast deze mooie tour door de jungle zwemmen we nog heerlijk in een rivier. De wandeling er naar toe is een hele uitdaging. Halverwege wordt de brug vervangen en er is een soort noodpad aangelegd. Echt niet te geloven hoe gevaarlijk, maar wel prachtig. Zou je in Nederland nooit zien! Het zwemmen is heel idyllisch! Wij zijn de enige mensen in het water, met een paar apen langs de kant die ons zo nu en dan bekijken. Bij de Orang Asli, een nomadenvolk dat in de jungle woont en nauwelijks gebruik maakt van Westerse dingen als onderwijs en winkels zijn we ook nog langs geweest. Bijzonder om te zien, een volk wat echt nog eigen voedsel bij elkaar jaagt en zoekt.

De boot waarmee we een paar dagen later nog een mooie tocht willen maken hebben we helaas nooit gezien. Hoe het komt weten we nog steeds niet, misschien omdat we bij Liana’s restaurant i.p.v. bij het naastgelegen Lia’s restaurant stonden te wachten. Gelukkig had de touroperator een mooi alternatief en zo hebben we alsnog de mooie boottocht door de jungle kunnen maken. Was werkelijk prachtig!

Tot snel weer!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button