Europa

Slapen in een lodgetent op Parc La Clusure in België

Een verblijf in de Ardennen is leuk! In alle seizoenen, zelfs in de winter. Eerder schreven we al over ons verblijf in Houffalize, waar vandaan we diverse uitstapjes in de Ardennen maakten in de kerstvakantie. En twee jaar geleden verbleven we in de zomer een paar dagen in het prachtige Les Etoiles, wat meteen naar meer smaakte. Want wat zijn de Ardennen in de zomer fijn! Dit keer kiezen we voor een aantal nachten op Parc La Clusure, tegen de grens met Frankrijk aan.

Parc La Clusure: leukste camping van België

Parc La Clusure ligt in het dorpje Bure (Tellin) en wordt al ruim 25 jaar lang gerund door het Nederlandse echtpaar Jan en Nympha Jehee. In de afgelopen 25 jaar hebben zij Parc La Clusure omgetoverd in een prachtig gesitueerde camping met fijne plekken voor tenten en caravans, stacaravans en glampingtenten. Inmiddels staat de camping ook wel bekend als de leukste camping van België. Wat meteen bij aankomst op de camping opvalt is de structuur, alles is ontzettend goed geregeld. Zo gaat de slagboom open door kenteken herkenning en maak je op de camping zelf met de auto gebruik van een 1 richtings weg. Het ziet er allemaal heel goed uit. Het park is schoon en de bloemen- en plantenperken zijn mooi verzorgd.

We zijn best vroeg en daardoor kunnen we onze accommodatie nog niet in. Geen probleem want het zwembad ziet er heel aantrekkelijk uit! We relaxen een tijdje op de bedjes, in het water en op het terras bij het zwembad, waar we ook lunchen.

Kamperen in een lodgetent op Parc La Clusure in de Ardennen - AllinMam.com

Kamperen in een lodgetent op Parc La Clusure in de Ardennen - AllinMam.com

Parc La Clusure lodgetent

Wij verblijven 2 nachten in een Parc La Clusure lodgetent. Niet lang maar voor ons perfect als tussenstop op de terugweg van Frankrijk naar Nederland. En de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Grotten van Han, wat we op de planning hebben staan. Heel veel tijd om door te brengen op de camping hebben we dus niet, maar we krijgen een goede indruk. De lodgetent is eigenlijk nog steeds gewoon een bungalowtent maar dan met luxe. Zo zit er een badkamer in en slaap je in echte bedden, met fijne kussens en dekbedden. Het keukentje is klein maar je vindt hier alles wat je nodig hebt. Het valt op dat er veel servies is. Daar hou ik van!

Er is veel opbergruimte in de vorm van vakken langs de wanden van de slaapkamers, handig omdat je dan niet al je spullen op de grond hebt liggen. Beddengoed neem je zelf mee of huur je bij de receptie, dit geldt ook voor handdoekenpakketten en keukendoeken. Vind je het te koud in de tent dan is er ook verwarming te huur.

Kamperen in een lodgetent op Parc La Clusure in de Ardennen - AllinMam.com

Kamperen in een lodgetent op Parc La Clusure in de Ardennen - AllinMam.com

Gratis gebruik maken van bbq

De eerste avond hebben we zin in bbq en we horen bij de receptie dat we deze kunnen lenen. Het enige wat we hoeven te doen is een borg achter laten en zelf voor de kolen en aanmaakblokjes zorgen. We krijgen een super schone bbq mee met tangen e.d. Helaas is het vlees in de campingwinkel nagenoeg op en dus rijden we naar de dichts bijzijnde supermarkt. We hebben een heerlijke avond op het terras van de lodgetent!

WiFi op Parc La Clusure

WiFi is voor gasten van Parc La Clusure gratis. Over de camping staan diverse masten verdeeld en de ontvangst is hierdoor goed. Je krijgt 1 code per boeking, die op 1 apparaat te gebruiken is. Uiteraard kun je wisselen tussen apparaten en wil je meerdere codes dan zijn deze tegen betaling verkrijgbaar.

Kinderen vervelen zich hier nooit

Parc La Clusure beschikt over een geweldig animatieteam, dat zien we al snel in de korte tijd dat we er verblijven. De kinderen maken al snel vrienden en vertrekken naar het theater. Er is een kids club, er worden talentenshows gehouden, speurtochten, bingo, minidisco en veel meer. En dat is alleen nog maar voor de 3 tot 7 jarigen! Voor oudere kinderen is er ook ontzettend veel te doen, zoals je hier kunt lezen.

Kamperen in een lodgetent op Parc La Clusure in de Ardennen - AllinMam.com

Kamperen in een lodgetent op Parc La Clusure in de Ardennen - AllinMam.com

Horeca op Parc La Clusure

Horeca is goed vertegenwoordigd op de camping. Wij zijn helaas te kort op Parc La Clusure aanwezig om te lunchen of te dineren in Le Val Joli maar we horen er goede verhalen over. Het restaurant is sfeervol ingericht, heeft een leuk terras en een uitgebreide menukaart. Voor een eenvoudige lunch (snacks) kun je terecht bij de Bikinibar bij het zwembad en heb je zin om iets af te halen dan kun je pizza, burgers, frietjes e.d. halen bij Dougie’s Diner.

Voor een lang of kort verblijf

Parc La Clusure leent zich voor veel soorten verblijven. Zo is het voor ons nu de ideale tussenstop op weg van Frankrijk naar huis, maar naast ons verblijven mensen die hier voor een paar dagen zijn. Ze keken thuis kort van tevoren waar het mooi weer werd en waar er nog plek was, om vervolgens hier uit te komen. Dat bracht me op nieuwe ideeën. Het is toch gaaf dat je “zin” hebt om een paar dagen weg te gaan, je last minute iets boekt en dan op deze camping terecht komt met je kinderen? Een fijne mini-vakantie!

Kamperen in een lodgetent op Parc La Clusure in de Ardennen - AllinMam.com

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Wallonië België toerisme

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button