468x60 banner
Kinderen

Naïf babycare diaper cream | Review

Rode billen; bijna elke moeder krijgt er wel mee te maken. Ook hier hebben we best een lange zoektocht gehad naar het ideale smeerseltje, vooral toen Ole, toen 11 maanden oud, een week lang in het ziekenhuis lag aan een heftige antibiotica kuur en zijn billen kapot gingen van de daaruit voortkomende diarree.

Blijkbaar was ik toen al behoorlijk kritisch; waar vriendinnen met kinderen heerlijk weg smeerden met sudocrème kreeg ik al kriebels bij het denken aan die grijze pot. Ten eerste is een pot helemaal niet handig wanneer je wat langere nagels hebt, ten tweede vond ik het stinken en ten derde vond ik de crème heel slecht uitsmeren. Gevolg; nog meer heisa aan die rode billen en het gevoel dat je de (soms open) plekken alleen maar meer schade toebrengt door het wrijven. Daarnaast, het is heel belangrijk om op de billen crème goed uit te smeren omdat het anders de poriën afsluit. En denk daarnaast ook nog aan de luier die daar nog eens overheen komt en het billenruim zo goed als luchtdicht afsluit. Voor Bepanthen geldt wat mij betreft hetzelfde; het zit dan wel in een tube maar ik vind het ook nog steeds lastig uit te smeren.

naif babycare diaper cream

Heel gelukkig was ik toen ik Weleda billenbalsem ontdekte. Het had voor mij 2 voors op de welbekende grijze pot: het zat in een tube waardoor ik niet na elke smeerbeurt aan de slag hoefde met een nagelvijl om restjes crème onder mijn nagels vandaan te schrapen én het was super gemakkelijk uitsmeerbaar. Nadeel: de geur… ik vind Weleda producten gewoon niet lekker ruiken. Waarom weet ik niet, maar de geur staat me tegen. Maar, omdat ik het belangrijker vind dat het goed smeert en in een tube zit nam ik de geur voor lief.

Naïf babycare
Maar nu is daar Naïf babycare en was ik eerst wat sceptisch, ik heb immers al zó veel verschillende crèmes geprobeerd, ik was heel blij verrast. Ten eerste zit de crème in een tube; hiephoi! Daarnaast is de opening heel erg klein waardoor je niet meteen een hele klodder op je vingers hebt bij het knijpen in de tube. Echt een pluspunt! Het smeert ook heel goed uit, geen belasting voor de billetjes als je het mij vraagt. Maar wat me nog het meest aansprak bij het openen van de tube is de geur; het ruikt heerlijk. Ik heb al in de ingrediëntenlijst zitten snuffelen welk ingrediënt er nou voor die heerlijke geur zorgt maar ik ben er nog niet uit. Ik gok een combi tussen avocado-, macademia- en zoete amandelolie :-)

Over ingrediënten gesproken, daar hebben we meteen het grootste pluspunt te pakken wat mij betreft. Naïf gaat om de kinderhuid te beschermen tegen invloeden van buitenaf namelijk op zoek naar de beste ingrediënten die in de natuur te vinden zijn. Er wordt geen gebruik gemaakt van minerale oliën, parabenen, SLS of andere schadelijke chemicaliën. Dat is toch een heerlijk idee, het beste voor je kindje! Ook als je kindje geen last heeft van luieruitslag of rode billetjes is het fijn om met deze crème te smeren. Gewoon voor het idee en omdat het lekker ruikt maar zeker ook om te voorkomen dat er bij een volgende verschoonbeurt wél rode billen tevoorschijn komen.

naif babycare diaper cream

Naast de billencrème (€12,95) heeft Naïf babycare shampoo (€9,95), wasgel (€9,95), bodylotion (€14,95), massageolie (€15,95), badolie (€14,95) en een extra vette crème (€14,95) in het assortiment.

Op de website van Naïf babycare vind je meer informatie over de producten, de ingrediënten en over het verhaal achter Naïf.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button