Kinderen

Veilig fietsen met fietshelm + Nutcase helm test

Ik zou me nu niet voor kunnen stellen dat wij vroeger leerden fietsen met een helm op ons hoofd maar tijden veranderen; het is veel drukker op de weg met auto’s, fietsers en brommers en ik denk dat we ook allemaal veel gehaaster zijn dan tientallen jaren terug.

Leren fietsen zonder fietshelm

De vraag of wij onze kinderen helmen zouden laten dragen op de fiets kwam dus al snel naar boven toen het eerste fietsje werd aangeschaft. Nu was onze zoon een rustig mannetje en ook leren fietsen deed hij met veel geduld. Hij luisterde goed en ging er niet als een malle vandoor. Op de een of andere manier is het dus nooit zover gekomen dat hij een helm op had met fietsen, alhoewel het elke keer wel door mijn hoofd schoot: “moet ik niet…”

Maar toen was het tijd voor onze dochter om te leren fietsen. De eerste km’s legde ze afgelopen zomer af op de camping in Duitsland, ze was 3,5 jaar oud en kwam ineens onze tent voorbij schieten op de fiets; zomaar meteen zonder zijwieltjes. Met klamme handen zag ik het aan, ze reed van hellingen af en remde met haar slippertjes tot ze tot stilstand kwam. Slik. “Pffff dat ging maar net goed” was wat er meerdere keren per dag door mijn hoofd schoot.

Nieuwe fiets mét fietshelm

En toen werd ze begin dit jaar 4; een mooier cadeau dan een echte grote-meisjes-fiets kon ze zich niet voorstellen. Ik wist niet hoe snel ik er ook een helm bij moest kopen en dus ging het eerste helmpje dat ik tegenkwam in de fietsenwinkel mee naar huis. Ik zou onze ietwat (ok heel erg) roekeloze dochter toch echt niet zonder helmpje over straat laten fietsen. Maar of dit Abus helmpje nu heel veel gaat redden als ze met haar hoofd ergens tegenaan valt bleef wel een vraag voor me; ik kreeg het niet goed stevig vast en het bleef ontzettend wiebelen.

Nutcase fietshelm – I love my brain

En dan ziet de man een aantal weken geleden een jongetje fietsen met een wel heel coole helm op zijn hoofd. Als hij voorbij sjeest op zijn crossfiets kan hij nog net het merk lezen: Nutcase. We gaan op zoek op internet, vinden de website en niet veel later hebben we aan beide kinderfietsen een Nutcase helm hangen.

Veiliger gevoel mét fietshelm op de fiets

Hoe weet je nou welke helm het veiligst is? En is het überhaupt wel veilig, want daar zijn de meningen ook over verdeeld. Ik heb geen idee, maar ik kan je wel vertellen dat een rondje op Google je geen uitsluitsel en al zeker geen goed gevoel geeft. Tik in “nutcase+test” en je komt op sites terecht uit 2013 met diverse discussies over de helmen van dit merk.

Waarom zo negatief? Nutcase helmen zouden alleen maar “hip” zijn door de leuke designs, qua veiligheid was het niets. De helmen zouden te zwaar zijn en daardoor zouden kinderen juist eerder vallen. Veel mensen zouden de helmen kopen alleen maar omdat ze er leuk uitzien, niet omdat het nou echt veiliger is.

Tja. Deze berichten zijn al van zó lang geleden! Het is jammer dat oude berichten altijd online blijven staan en dat ze bij zoekacties steeds weer naar boven komen. Inmiddels zijn we al vele jaren verder en alle nadelen van de helm die in deze berichten beschreven staan zijn lang en breed verbeterd (geen luchtgaten, niet verstelbaar, gespen bevestigd aan buitenzijde van de helm)…

Ik ga op mijn eigen gevoel af. Na een aantal weken dragen is het voor mij duidelijk; dit zijn fijne helmen, ze zitten lekker, de kids dragen ze graag, ze zijn makkelijk verstelbaar en hebben makkelijk te openen sluitingen.

Nutcase helmen; niet alleen voor fietsers

Nutcase helmen zijn verkrijgbaar in verschillende maten voor zowel kinderen (vanaf 47 cm) als volwassenen (tot 64 cm) en altijd beschikken ze over verstelmogelijkheden; zo kan jouw kind er jarenlang plezier van hebben. Niet alleen zijn er fietshelmen beschikbaar maar ook voor sporten als paardrijden, schaatsen, skiën en watersport heeft Nutcase verschillende typen helmen in het assortiment. En allemaal voorzien van de meest leuke designs! Prijzen voor fietshelmen variëren van €54,95 (Baby Nutty) en €69,95 (Little Nutty) tot €74,95 (Nutcase bike helmets). Kijk voor meer informatie over prijzen, maten en verschillende modellen op de website van Nutcase.

[bol_product_links block_id=”bol_58e5f7479c740_selected-products” products=”9200000035380035,9200000035380079,9200000035380043,9200000032538729″ name=”nutcase” sub_id=”” link_color=”D4339C” subtitle_color=”E0E0E0″ pricetype_color=”827A80″ price_color=”D4339C” deliverytime_color=”827A80″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”598″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Onze Nutcase helm test; niet na doen!

Dat een fietshelm onmisbaar is ondervinden we aan den lijve wanneer onze dochter met een aardig vaartje tegen een stilstaande auto aanfietst. Geen Nutcase helm test van ons uiteraard, zoals de subkop hierboven misschien doet vermoeden! We zijn zó blij dat ze een fietshelm op had, ik wil niet weten wat er gebeurd zou zijn met dat koppie wanneer ze zonder helm op die auto was geklapt. In eerste instantie lijkt er niet echt schade aan de helm te zijn, op wat krasjes na. Dit vinden we meteen al bijzonder want de klap was enorm. Ze heeft een blauwe kin, wat schaafwonden op haar handen en klaagt over pijn in haar hele hoofd. Wanneer we later thuis zijn zien we dat het harde schuim aan de binnenkant van de helm de klap heeft opgevangen en behoorlijk is ingedeukt. Die deuk had anders toch echt in jaar hoofd gezeten!

Veilig fietsen met fietshelm + Nutcase helm test - AllinMam.com

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button