Spa’s Project Rain, een ode aan de onuitputtelijke bron: regen

Spa; iedereen kent het wel. Mét bubbeltjes, zonder bubbeltjes en tegenwoordig ook met smaakjes. Dat Spa mineraalwater wordt gewonnen in België dat weten de meeste mensen ook wel, maar waar precies en hoe?

Spa; zuiver mineraalwater uit de Belgische Ardennen

In de Belgische Ardennen vind je de plek waar het mineraalwater van Spa gewonnen wordt, na jarenlange filtering door meerdere lagen in de grond. Het gebied is maar liefst 26.000 voetbalvelden groot en beschikt over 500 miljoen jaar oude grondlagen. De regen die hier valt, maar liefst 1,5 keer zoveel als in de rest van België, sijpelt door lagen van veenmos, turf, zand, leisteen en kwartsietrots heen naar een diepte van 200 tot 500 meter.

Door bescherming hou je het puur

Dat ze er bij Spa alles aan doen om de natuur zo puur mogelijk houden blijkt uit de maatregelen die er in het gebied genomen worden. Zo is er een verbod op landbouw, wordt er bij sneeuwval en gladheid geen gebruik gemaakt van strooizout maar van zand en zijn er ondoorlatende parkeerzones.

Bijenkolonies laten zien dat het helemaal goed zit met de kwaliteit van het milieu in het gebied; er is geen vervuiling er er is een grote biodiversiteit. Een belangrijk gegeven en samen met de regen die er valt resulteert dit in heel zuiver water.

Project Rain: een ode aan de onuitputtelijke bron van Spa

Spa heeft een prachtige film gemaakt, “Project Rain”, als ode aan de onuitputtelijke bron van Spa: regen. Want ze nou zelf, een mooi en schoon gebied is heel fijn maar zonder regen komt er ook geen Spa :-)

Gerelateerde artikelen

Back to top button