Kinderen

Tiptoi; hét educatieve, interactieve speelgoed van Ravensburger

Educatief speelgoed; ik hou ervan. Gelukkig zijn mijn kinderen erg leergierig; ze vragen altijd veel en bij het krijgen van antwoorden lijkt het alsof ze alle informatie als een spons opzuigen. Wij grappen hier thuis altijd dat de harde schijf in die kleine koppies nog bijna helemaal leeg is, in tegenstelling tot onze harde schijf. Die van ons zit zo vol, dat wanneer er informatie bij moet we eigenlijk eerst iets moeten deleten.

Maar goed dat even terzijde; omdat ze zo dol zijn op informatie “vergaren” zijn we vaak in de weer met speelgoed waar ze ook echt iets van leren. Kaartspellen zijn populair en het dobbelspel met afbeeldingen waarbij ze zelf verhalen moeten verzinnen spelen ze graag. Vaak komen er dieren om de hoek kijken; de interesse in (vooral) viervoeters blijk ik goed doorgegeven te hebben aan de kids en ik vind dat ze hier voor hun leeftijd echt veel van af weten.

Tiptoi van Ravensburger

Een uitkomst als we kennismaken met Tiptoi van Ravensburger, wat we opgestuurd krijgen. Educatief, interactief speelgoed waarmee kinderen allerlei informatie toegespeeld krijgen door middel van de Tiptoi stift. Echt iets voor onze “informatie opslurpende” kinderen! Inmiddels is het assortiment van Tiptoi al behoorlijk gevuld met allerlei verschillende producten die allemaal te gebruiken zijn in combinatie met de Tiptoi stift; diverse boeken, spellen, puzzels, speelfiguren en zelfs een wereldbol; voor ieder wat wils dus.

tiptoi ontdek de dieren van afrika

Hoe werkt het?

Op de stift kun je audiobestanden plaatsen die je vanaf de website van Ravensburger kunt downloaden met behulp van de Tiptoi manager, een programma wat je installeert op de computer. Koop je de stift in combinatie met een puzzel bijvoorbeeld, dan zet je dus het audiobestand van de betreffende puzzel (of productgroep) op de stift. Vervolgens ga je met de stift aan de slag; je raakt met de punt heel licht plekjes aan op de puzzels, spellen, boeken of speelfiguren en de stift komt terug met gesproken informatie. Je kunt overigens audiobestanden van diverse producten op de stift hebben staan; het is niet nodig om er elke keer iets vanaf te gooien voor je er iets nieuws op plaatst. Zo kunnen kinderen rustig wisselen tussen spelen met de speelfiguren, spellen of de boeken. De stift werkt op batterijen dus geen extra oplaadsnoertjes; alleen een snoertje voor aansluiting op de pc.

tiptoi ontdek de dieren van afrika

Tiptoi Ontdek de dieren van Afrika

Wij gaan aan de slag met de dieren van Afrika, een mooi boek met veel, heel veel afbeeldingen van verschillende Afrikaanse dieren. We hebben er 3 “speelfiguren” bij; een leeuw, een zebra en een giraf. De kaartjes om de nek dien je te bewaren, je moet namelijk het product waarmee je de Tiptoi gebruikt steeds even activeren. Dat doe je door met de stift de activerings-afbeelding op het kaartje (of in het boek bijvoorbeeld) aan te stippen. Vervolgens kun je een quiz doen, luisteren naar informatie over het dier, naar liedjes luisteren en nog veel meer.

tiptoi ontdek de dieren van afrika

Het boek Ontdek de dieren van Afrika staat boordevol verschillende dieren en in het boek kun je met behulp van de stift zoekspelletjes doen, dieren tellen en naar informatie luisteren waar later weer vragen over worden gesteld. Ben je de vragen even beu en wil je even door het boek bladeren zonder je te concentreren? Dan zet je gewoon het liedje aan :-)

Het boek is echt mooi gemaakt en ik heb al wat keertjes met mijn neus er bovenop gezeten om te zien hoe de stift nou een bepaalde plek herkent. Je voelt namelijk geen verdikking of ribbeltje; helemaal niets! Echt op zoveel verschillende plekjes kun je iets aanstippen en dat hoeft niet eens elke keer een dier te zijn. Ook wanneer je een blaadje in de boom of een rotsje in het water aanstipt heb je de kans om een heel interessant verhaal te horen. De bladen zijn trouwens lekker stevig en kunnen dus niet per ongeluk omgevouwen worden.

Tiptoi Mijn Grote Wereldatlas

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,59)
Laatst bijgewerkt: 21 april 2024 - 23:18

Tiptoi Starter Set Mijn Boerderij

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 21 april 2024 - 23:18

Tiptoi Mijn Leerspel Eerste Letters

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 21 april 2024 - 23:18

Tiptoi Starter Set Avonturen van Nijntje

Verkrijgbaar bij

fun.be (€49,99)
Laatst bijgewerkt: 21 april 2024 - 23:18

Verkrijgbaar bij

bol.com
vivolanda.nl (€20,95)
blokker.nl (€24,09)
bookspot.nl (€23,99)
Laatst bijgewerkt: 21 april 2024 - 23:18
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button