Mode

Online overhemden kopen, tips om dit makkelijker te maken

Het kan best lastig zijn, samen met je man online overhemden kopen. Toch, als je er even wat tijd in steekt, kan het je zomaar vele ritjes naar de stad schelen. In dit artikel zetten we een aantal tips voor je op een rijtje zodat het online kopen van een overhemd heel eenvoudig wordt. De tips zijn zó uitgebreid dat de kans groot is dat je niet eens meerdere maten hoeft te bestellen. Makkelijk toch?

1. Kies de juiste stof

Bedenk van tevoren welke stof je man fijn vindt. Houdt hij van soepel vallende, gladde overhemden? Kies dan voor satijn of poplin. Draagt hij liever een overhemd vervaardigd van wat dikkere stof? Dan is een oxford of heavy twill weving de juiste keuze. Weet je het niet zo goed? Dan kun je gaan voor de gulden middenweg: een fine twill.

2. Vind de juiste pasvorm

Meet de boordmaat op door een meetlintje om de nek te leggen; het aantal centimeters is de boordmaat. Meet daarnaast ook de borst- en buikomvang en tel daar 6 tot 10 centimeter bij op. Meten = weten!

3: Vind de juiste mouwlengte

Is je man langer dan 1.90 m dan heeft hij een langer overhemd nodig en dat is mouwlengte 7. Je kunt de lengte van de arm ook heel gemakkelijk opmeten: laat de arm naar beneden hangen en meet vanaf de top van de schouder tot waar de duim begint. Meet je meer dan 68 cm? Kies dan een overhemd met extra lange mouw.

4: Een niet doorschijnend overhemd

Dunne stofjes zijn ideaal in de zomer, maar het nadeel is dat ze vaak doorschijnen en niet iedereen vindt dat prettig. Je kunt hier goed rekening mee houden bij de keuze van een overhemd. Wil je een overhemd wat niet doorschijnt ga dan voor een twill of een oxford weving. Een poplin weving is dunner (en goedkoper) en schijnt door, dus deze kun je dan beter laten liggen.

5: Niet bij alle overhemden is strijken nodig

Hoe heerlijk is dat, nooit meer strijken! Tegenwoordig zijn er veel strijkvrije overhemden op de markt, maar de ervaring leert dat helemaal niet strijken toch maar weinig voor komt. Om echt helemaal niet meer te strijken was je een overhemd zo kort mogelijk, in niet te heet water en laat maar kort op een laag toerental centrifugeren. Haal het meteen uit de wasmachine, sla het uit en hang het op een kledinghanger.

6: Geen scheurende stof bij de ellebogen

Wanneer jouw man veel leunt op zijn ellebogen en ook nog eens een overhemd draagt van dunne stof dan kan het zijn dat de stof snel gaat scheuren bij de ellebogen. Je kunt je voorstellen dat wanneer een overhemd vervaardigd is van dikkere stof dit probleem veel minder vaak voorkomt. Het wil niet zeggen dat “een veel op zijn ellebogen leunend persoon” nooit meer overhemden van dunne stof kan dragen; de kwalitatief betere overhemden gemaakt van dunne stof zijn geweven met meer draden en daardoor veel sterker.

7: Koop geen slim fit als de buik groter is dan de borst

Is de buikomvang van jouw man groter dan de borstomvang? Kies dan niet voor een slim fit overhemd, ook al is het helemaal hip. Slim fit overhemden zijn ideaal voor de echt slanke mannen, ze laten de wat zwaardere mannen er alleen maar dikker uitzien. Een licht getailleerd of een niet getailleerd overhemd is dan een veel betere keuze en het zal hem slanker doen ogen.

8: Je wilt een overhemd dat niet krimpt

Krimpen is irritant, inderdaad! Toch moet je bij katoenen overhemden rekening houden krimpen, katoen is en blijft een natuurproduct. Echter, de weving, de kwaliteit en het type katoen spelen een belangrijke rol en daardoor zal het ene overhemd meer krimpen dan de ander. Was altijd volgens het label: niet te warm, op fijne was en doe een overhemd nooit in de droger.

Cappuccino Italia – Heren Overhemd Regular Fit

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,99)
Laatst bijgewerkt: 18 juni 2024 - 23:10

Slim Fit Overhemd – Getailleerd

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 18 juni 2024 - 23:10

James and Nicholson Overhemd

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,21)
Laatst bijgewerkt: 18 juni 2024 - 23:10
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button