Wonen

Tips voor rust in de slaapkamer

Iedere ouder herkent dat wel: zodra je een kind krijgt lijkt het huis hier volledig door overgenomen te worden. In de gang kinderlaarzen, -schoenen en -jassen. In de woonkamer een box en een speelgoedkast (en overal natuurlijk losliggend speelgoed). Om de hectiek van het alledaagse leven de baas te blijven is het belangrijk om een eigen plek in huis te hebben waar je tot rust kan komen. Een plek die zich daar bij uitstek voor leent is je slaapkamer. Op deze plaats kun je de dag rustig afsluiten en overzicht in je hoofd creëren. Zo ga je heerlijk de nacht in. Hieronder lees je meer over de laatste trends als het gaat om de inrichting van een slaapkamer, bijvoorbeeld als het gaat om je matras, dekbed en kleurgebruik.

Dekbedden van natuurlijke materialen

Trendy of niet, een nog veel belangrijkere vraag is: welk dekbed past bij mij? Dat is persoonlijk, en hangt onder andere af van de temperatuur in je slaapkamer en je gevoelstemperatuur in bed. Erg populair zijn in ieder geval dekbedden van hoogwaardige natuurlijke materialen, zoals die van allnatura. Hier kun je terecht bij voor ecologisch verantwoorde dekbedden. Welk materialen dekbedden er zijn allemaal? Je kunt kiezen voor dekbedden van een natuurvezel zoals katoen of hennep, maar ook andere materialen zoals dons, wol, lyocell of zijde.

Zo kies je het beste matras

Iets dat je nachtrust ook sterk beïnvloedt, is het matras waar je op slaapt. Allereerst is het belangrijk om een bed en matras met de juiste lengte te kiezen. Als een van de langste bevolkingen ter wereld is het dan ook niet gek dat er steeds meer mensen voor een bed en matras van 210 centimeter kiezen. Het type matras dat het best bij je past is heel iets persoonlijks. Sommige mensen zweren bij koudschuimmatrassen, anderen vinden natuurlatex het fijnst. Ga je je oriënteren, let dan ook goed op het materiaal van de tijk en hardheid van het matras.

Leestip: Factoren die jouw nachtrust kunnen beïnvloeden

Minimalistische en duurzame slaapkamermeubels

Om van de slaapkamer echt een ruimte te maken waar je tot rust komt, is minimalisme troef. Om het niet te druk te maken kiezen mensen voor een strakke en eenvoudige vormgeving. Ook wordt opbergen en slapen steeds vaker gecombineerd. Om een rustige uitstraling te creëren zonder veel losse spullen, zijn kasten steeds vaker geïntegreerd in de onderkant van bedden. Daarnaast is ook duurzaamheid steeds belangrijk geworden. De basis bestaat daarom uit kwalitatief goede en stevige meubelen, die lang mee kunnen.

Kleurgebruik in de slaapkamer

Een slaapkamer is meestal donker. Is het dan tot slot wel belangrijk welke kleuren op de wanden en in het beddengoed terugkomen? Zeker! Deze winter en volgend jaar zijn twee kleurpaletten helemaal trendy. Enerzijds zijn dat zwart, wit met grijstinten. Anderzijds een basis met zachte tinten zoals beige. De eenheid en rust kan je versterken door natuurlijke kleuren en accenten zoals hout, bruin en groen toe te passen. Meer informatie hierover vind je in het artikel Alle slaapkamertrends 2022 op een rij.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button