Recepten

Pasta met Subliem tomaatjes uit de oven

Een aantal weken geleden ontving ik de Foodybox van Kroon Op Het Werk met daarin weer allemaal nieuwe producten; het ene nog lekkerder dan het andere! In de Foodybox zaten ook de Subliem tomaatjes van kweker Jos Looije, kleine tomaatjes die je, na proeven, niet meer als tomaatjes ziet maar meer als snoepjes. Zó lekker zoet!

Pasta met tomaatjes uit de oven

Je kunt ze natuurlijk lekker zo opsnoepen, door de salade doen, of laten pikken door je kinderen (dat gebeurde hier; gelukkig zaten er 2 doosjes in de Foodybox) maar ook door een gerecht zijn ze heerlijk. Ik maakte een pasta met de Subliem tomaatjes en deel het recept graag met jullie.

Ingrediënten

  • 180 gram tagliatelle
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 doosje Subliem tomaatjes
  • 1 ui
  • 2 eetlepels witte balsamico azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 2 eetlepels Parmezan

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de ui en pers of snij de knoflook. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. Haal de Subliem tomaatjes van de takjes af en leg ze in een ovenschaal. Meng 1 eetlepel olijfolie met 1 eetlepel balsamico azijn en besprenkel de tomaatjes met dit mengsel. Zet de schaal met tomaatjes voor ca. 20 minuten in de oven. Schep ze na 10 minuten even om. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe 1 eetlepel olijfolie in een wok of roerbakpan en fruit de ui en knoflook. Giet de tagliatelle af wanneer deze gaar is en bak even mee met de ui en de knoflook. Schep de tagliatelle op een bord, leg hier bovenop de Subliem tomaatjes en strooi hier de pompoenpitten en Parmezan overheen.

Lees ook: slowcooker recept met aubergines

Variëren met tomaatjes

Wanneer je je gerecht extra leuk aan wilt kleden kun je de Subliem tomaatjes aan het takje laten zitten wanneer je ze in de oven hebt staan. Leg wanneer je klaar bent om te serveren het takje met tomaatjes bovenop het gerecht. Bewaar de Subliem tomaatjes buiten de koelkast zodat de smaak nóg beter wordt door narijping en ze langer houdbaar zijn.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button