Wonen

Verhuizen? Tips voor een verhuizing zonder stress

Verhuizen is voor de meeste mensen spannend en stressvol tegelijk. Maar, dat hoeft het niet te zijn wanneer je het verplaatsen van je inboedel goed en praktisch aanpakt. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het regelen van een verhuizing? In dit artikel geven we je handige tips voor een verhuizing zonder stress.

Verhuizen zonder stress; 5 tips voor een relaxte verhuizing

Als je zonder stress een verhuizing wilt regelen, dan is een goede planning van belang. Want hoe pak je jouw spullen het beste in? Welke meubels verhuis je als eerste en op welke manier doe je dat zo praktisch mogelijk? Je wilt natuurlijk niet op het allerlaatste moment gehaast inpakken of nog van alles moeten regelen. Op deze manier kun je verhuizen zonder stress.

Tip 1. Regel een professioneel verhuisbedrijf

Als je praktisch én voordelig wilt verhuizen, kun je het beste de hulp inschakelen van een verhuizer. In het verhuisbedrijf overzicht vind je direct een verhuizer bij jou in de buurt. Sommige bedrijven helpen je zelfs met inpakken én het vervoeren van al jouw meubels en spullen in één rit. Vaak is dit de meest voordelige manier van verhuizen. In het overzicht vind je bedrijven in heel Nederland. Van Zuid-Holland tot Friesland en van Drenthe tot Limburg. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Check het hier: verhuisbedrijf Noord-Holland.

Tip 2. Breng instanties tijdig op de hoogte van jouw verhuizing

Breng belangrijkste instanties zo snel mogelijk op de hoogte van jouw aanstaande verhuizing. Zo weet je zeker dat jouw abonnementen en verzekeringen door blijven lopen en loop je geen belangrijke poststukken mis. Ook niet op jouw nieuwe adres. Denk daarbij aan de autoverzekering, je telefoonaansluiting en het nutsbedrijf. Schrijf je je in binnen een nieuwe gemeente? Dan wordt de Belastingdienst automatisch op de hoogte gesteld van jouw adreswijziging. Regel de administratie ruim vóór de verhuisdatum.

Tip 3. Meet je grootste meubels op

Als je gebruik maakt van een verhuisbedrijf, is het verstandig om jouw grootste meubels op te meten. Deze informatie kun je doorgeven aan het verhuisbedrijf bij jou in de buurt. Afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid meubels, wordt het juiste vervoersmiddel gekozen. Daardoor hoeft een verhuizer vaak maar één keer te rijden. Goedkoper dus!

Tip 4. Eerst ontspullen voordat je gaat inpakken

Voordat je begint met het inpakken van de kleine inboedel, is het belangrijk om eerst te gaan ontspullen. Begin met de dozen die al jarenlang op zolder staan. Als je spullen langer dan een half jaar niet hebt gebruikt, is het niet waarschijnlijk dat je ze ooit nog nodig gaat hebben. Door te ontspullen begin je in je nieuwe woning ook weer met een frisse start.

Tip 5. Bezuinig niet op verhuisdozen en inpakmateriaal

Regel goede en stevige verhuisdozen die tegen een stootje kunnen. Deze kun je zwaarder beladen maar ze zorgen ook voor een goede bescherming. Zorg voor een goede gewichtsverdeling en vul half lege dozen op met zacht materiaal. Zo gaat er geen ruimte verloren. Een verhuisbedrijf kan jou in de meeste gevallen voorzien van kwalitatieve verhuisdozen en inpakmateriaal. Bijvoorbeeld voor breekbare inboedel zoals lampen en servies.

Geef jouw verhuizing lekker uit handen aan een verhuisbedrijf

Verhuisbedrijven weten precies hoe ze een verhuizing aan moeten pakken. Dat geldt ook voor die van jou. Geef deze werkzaamheden dus gerust uit handen. Dat voorziet je ook van diverse voordelen. Verhuizen met een verhuisbedrijf is minder stressvol, maar ook voordeliger. Zeker wanneer je zelf niet over het juiste vervoer beschikt, zoals een auto met een aanhanger. Het huren van een busje of een aanhanger kan behoorlijk in de papieren lopen. Om nog maar te zwijgen over de brandstof die je kwijt bent als je meerdere keren heen en weer moet rijden. Wil je zonder stress verhuizen naar jouw nieuwe droomhuis? Denk dan na over deze tips én over het inhuren van een verhuisbedrijf in de buurt. Nog meer weten? Lees dan dit artikel over waar je aan moet denken bij een verhuizing.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button