Zo benut je je me-time als mama ten volle 

Als mama ben je elke moment van de dag druk bezig. Als je de kinderen niet aan het klaarmaken bent voor hun schooldag, ben je wellicht het speelgoed in de woonkamer aan het opruimen. Het is dan ook normaal als je soms nood hebt aan wat me-time. Bij de kinderen kan je jammer genoeg niet op een pauzeknop drukken, maar je kan ze wel even bij je partner, een babysit of in de crèche/kinderopvang droppen. Dit is een kwestie van luisteren naar je lichaam, en goed plannen. Met volgende tips benut je je me-time alvast voor de volle 100%. 

Dagje shoppen in de stad 

Wellicht een eeuwigheid geleden, maar ga nog eens een dagje op jezelf shoppen in de stad. Want net als vele andere mama’s, wordt ook jij waarschijnlijk instant blij van nieuwe kleren. Zo sta je na je me-time weer stijlvol aan de schoolpoort. Winkelen is leuk met een vriendin, maar geloof het of niet, de kans is groot dat je dag een stuk ontspannender verloopt op je eentje. 

Weekendje weg

Meerdere dagen me-time afgesproken met je partner? Maak er gebruik van, en trek er een weekend op uit. Dit kan zowel een korte citytrip zijn, als een kort verblijf op een leuke locatie in eigen land. Plan voor extra ontspanning een dag in een spa, en ga in de avond naar een populair, lokaal restaurant. 

Zondag zoals het hoort 

Hoe lang is het geleden dat je nog eens lekker lang kon uitslapen op een zondag? Doe alles waar je zin in hebt wanneer je na een hele tijd een dag kinderloos bent. Dit wil zeggen: tot de middag in bed liggen, een heerlijk ontbijt klaarmaken, genieten van een kop Segafredo koffie (hopelijk in de zon) en je favoriete Netflix-serie kijken. Kortom: zoveel mogelijk relaxen, zodat je opnieuw helemaal opgeladen bent. 

Spreek af met vriendinnen 

Vergeet niet hoe belangrijk je vriendinnen zijn. De kans is groot dat je ze al een lange tijd niet meer hebt gezien, dus spendeer een deel van je me-time zeker ook met hen. Ga naar de cinema, een lekker hapje eten. Sluit je dag af met een lekker kopje Starbucks koffie in de sofa bij je thuis.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

Back to top button