Reistips

Verre reis met kinderen? Gewoon doen!

Je moet je niet druk maken om alle beperkingen die je mogelijk kan hebben. Gewoon geduld hebben en je aanpassen aan het tempo van de kinderen.

Heb je als twintiger ook veel gereisd, naar exotische plekken en misschien nog wel verder? Ben je nu moeder en zit je in dubio je of je wél of niet die verre reis met kinderen gaat maken? Twijfel niet! Pas je reistempo aan, plan voldoende vrijheid en afwisseling in en je zult zien dat reizen met (jonge) kinderen gemakkelijker is dan je denkt. Echt? Wij geven je 5 redenen waarom, indien mogelijk, jij met jouw kinderen die reis gewoon zou moeten maken.

ver reizen met kinderen

#1 Je geeft ze een stukje van de wereld
Door verre reizen te maken geef je je kinderen een stukje van de wereld mee. Je laat ze meer leren over andere culturen en gewoontes met bijzondere ontmoetingen onderweg. Vaak zijn het deze ontmoetingen die jij zelf en je kinderen niet snel meer zullen vergeten. Zo kun je Maleisië echt goed leren kennen door te slapen in een authentiek dorp. Huizen op palen domineren de streek en de buurman nodigt je uit om Batik te schilderen. In de dagen dat je hier verblijft leer je nog meer over de gastvrijheid van de dorpbewoners, hun gemeenschap en lokale cultuur. Echte ontmoetingen, die je jouw kinderen meegeeft en die ze niet zullen vergeten. Je zult merken: met kinderen zijn dergelijke lokale contacten snel gelegd. Soms heel eenvoudig tijdens een boottripje of tijdens een wandeling, want ja: ook in het buitenland vinden ze kinderen geweldig.

ver reizen met kinderen

#2 Zij laten je op een andere manier naar de wereld kijken
Kijk door de onbevangen ogen van je kinderen, ze laten je de wereld anders zien en beleven. Momenten waar je wellicht aan voorbij zou gaan, details die je anders niet waren opgevallen. Soms met de vraag: “Mama, waarom zijn …” Je staat er nu even bij stil. Kinderen zijn leergierig en nieuwsgierig, van hun vragen kun je zelf wellicht ook nog wat opsteken.

ver reizen met kinderen

#3 Samen plezier maken
In een andere omgeving samen plezier maken en even weg zijn uit de dagelijkse sleur. Lachen om kleine dingen, zoals: “Mama, er zit iemand op mijn shirt!” Geef ze de leiding tijdens een wandeling en ze wanen zich in het leven van een ontdekkingsreiziger. Ja, zelfs onze dochter van nog geen 2 toonde zich een ware reisleidster toen we haar tussen allerlei opgravingen voorop lieten lopen!

ver-reizen-met-kinderen-4

#4 Rustig en intens beleven
Met kinderen neem je rustig de tijd om een land te ontdekken, samen was je geneigd om zoveel mogelijk van een land te zien. Kinderen dwingen je hier enigszins toe, om de reis voor het hele gezin ontspannen te houden. Een dagje langer op een plek, of een wandeling met een paar extra tussenstops. Zo beleef je het land wel écht en intens, zonder de stress om in zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk te zien.

vliegreis met kinderen naar afrika

#5 En even onder 4 ogen…
Ver reizen mag ook omdat je dat zelf gewoon graag doet!

Bovenstaande redenen zullen worden beaamt door de reisspecialisten van RiksjaKids; gespecialiseerd in het aanbieden van reizen met kinderen van 2 tot 12 jaar. Reisspecialisten die zelf moeder zijn en veel met hun kinderen hebben gereisd; zij helpen je graag bij het plannen van je eigen verre reis.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button