Noord-, Midden- en Zuid Amerika

Costa Rica | Eén grote dierentuin voor kinderen

Verre of ‘gevaarlijke’ bestemmingen, die bezocht je wellicht voordat je kinderen had, maar nu begin je daar niet meer zo snel aan. Toch kun je op veel bijzondere plekken in de wereld heel goed met kinderen reizen, ook in Latijns-Amerika. Het politiek stabiele Costa Rica bijvoorbeeld, is één grote dierentuin en omdat je hier met een huurauto reist, kun je het land heel makkelijk met je kinderen ontdekken.

Costa Rica: Eén grote dierentuin voor kinderen.

Costa Rica bezoek je voor de natuur: rondslingerende apen, zeeschildpadden, toekans en de vreemdste reptielen en insecten. Ze leven in en om de gigantische bomen van het regenwoud en je kids (en jij!) kunnen jullie hart ophalen tijdens een speurtocht door het oerwoud. Een van de meest bijzondere nationale parken in Costa Rica is Monteverde, waar de nevels die tussen de bomen hangen het bos iets sprookjesachtigs geven. Veel wildlife leeft in de toppen van de bomen en met een canopywalk, een wandeltocht over touwbruggen tussen de boomtoppen, zie je opeens heel andere dieren dan op de grond.

vliegvakantie met kinderen naar costa rica

Omdat je met een eigen gids op pad gaat, kun je de wandeling aanpassen aan de leeftijd en energie van je kinderen. De allerkleinsten kunnen alles goed zien vanuit een rugdrager. Door deze handige backpack kun je zelf flink doorstappen en hoef je je geen zorgen te maken dat je peutertje over boomwortels struikelt. Kinderen die de wandeling prima op eigen benen kunnen maken, zullen liever zelf op onderzoek uit gaan. Voor kids die niet schrikken van kleine kruipbeestjes is een nachtwandeling een leuk idee: wanneer het donker wordt kruipen de vogelspinnen en felgekleurde kikkers uit hun holletje. Natuurlijk gaat er een ervaren gids mee, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid.

Heb je tieners mee die niet zo snel onder de indruk zijn? Laat ze dan tussen de eeuwenoude woudreuzen slingeren aan een staalkabel. In een tuigje gehesen zoef je van boom tot boom, tussen de slingerapen. Adrenaline gegarandeerd en bovendien een unieke manier om de natuur te beleven.

Met kinderen naar Costa Rica

Wandeltochten maken en zoeven aan een zip line in Monteverde kun je doen met de reisorganisatie CostaRicaKids, onderdeel van RiksjaKids. Aan de hand van bouwstenen stel je een individuele reis samen voor jouw gezin. De bouwstenen zijn afgestemd op de behoeftes van kinderen en de reispecialisten van Costa Rica kunnen je adviseren vanuit hun eigen reiservaring met kinderen.

foto’s: Riksjakids

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button