Welzijn

Dit moet je weten over voetverzorging

Door al het lopen hebben ze heel wat te verduren: je voeten. Daarom is het wel zo belangrijk om ze goed te verzorgen. Met een goede voetverzorging kun je namelijk vervelende kwaaltjes, zoals hielkloven, een droge huid, schimmelinfecties en jeuk voorkomen. In dit artikel geven we je tips over hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Dagelijks wassen, onderdeel van goede voetverzorging

Het klinkt vanzelfsprekend, maar het is goed om je voeten iedere dag te wassen. Niet alleen uit hygiënisch oogpunt, maar ook omdat je huid zich dan sneller kan ontwikkelen. Doordat je schoenen draagt krijgt de huid van je voeten weinig zuurstof. Onze huid maakt regelmatig nieuwe huidcellen aan en daar is zuurstof voor nodig. Door je voeten regelmatig te wassen help je je huid bij dit proces. Het beste kun je je voeten niet altijd met zeep wassen. Vergeet ook niet om ze goed af te drogen na het douchen of badderen.

Gebruik verzorgende producten

Juist omdat je voeten veel te verduren hebben en vaak opgesloten zitten in je sokken en schoenen kan het een goed idee zijn om verzorgingsproducten te gebruiken en ze te voorzien van wat extra verzorging. Kijk dan eens op australian-bodycare.nl; hier vind je voetverzorgingsproducten met Tea Tree Oil. Deze producten zullen ervoor zorgen dat de huid van je voeten snel soepel aanvoelt. De Tea Tree Oil zorgt ervoor dat je huid zich herstelt, maar ook dat het verzorgt blijft.

Ruime schoenen, zeker belangrijk

Zoals gezegd: je voeten hebben zuurstof nodig. Soms kom je schoenen tegen die erg mooi zijn, maar die vrij krap zitten. Het is dan geen goed idee om deze te kopen, hoe mooi ze ook zijn! Knellende schoenen zijn de oorzaak van veel voetproblemen. Kies daarom altijd voor schoenen waar je voeten genoeg ruimte in behouden. Pas schoenen dan ook altijd mét sokken; dan weet je zeker dat ze altijd goed zullen zitten. Daarnaast is het goed om regelmatig nieuwe schoenen aan te schaffen zodat je de kans op ongemakken voor bent.

Lees ook: Over verschillende soorten eczeem

Teennagels knippen, wacht niet te lang

Ten slotte is het erg belangrijk om op tijd je teennagels te knippen. Te lange nagels zorgen voor knellingen en zwellingen. Daar komt bij dat verkeerd of te laat geknipte nagels kunnen resulteren in ingegroeide teennagels. Verder is het van belang om de nagels recht af te knippen. Wanneer je de nagels rond afknipt vergroot je de kans op ingegroeiing. Vind je het lastig om je ze te knippen? Schaf dan een schaartje aan dat hier speciaal voor bedoeld is. Wanneer je voetproblemen hebt die niet overgaan is het verstandig om een bezoekje te brengen aan de huisarts of pedicure. Soms hebben voetproblemen namelijk onderliggende oorzaken!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button