Lifestyle

Vrijheid; wat betekent dat voor jou?

Geschreven door Amanda van Amandainspiration.com

Vanochtend genoot ik met een kopje thee van de zonsopgang. Ik ben net verhuisd en heb nog geen gordijnen in mijn huis hangen. Een blik op de skyline is dus onoverkoombaar.

Wat een prachtig uitzicht om te zien. Zo nu en dan komt er een  zeemeeuw langs mijn raam voorbij zweven op de wind. Wat kan ik soms toch genieten van de stilte. Die meeuw..

Wat is hij prachtig en wat lijkt hij onbezorgd. Hij vliegt waarnaar de wind hem voert en hij lijkt het allemaal wel prima te vinden. Hij is vrij.

Die meeuw heeft mij aan het denken gezet.  Waarom vind ik het zo lastig om het begrip vrijheid voor mezelf te definiëren? Ik kom elke keer tot de conclusie dat vrijheid tijdsgebonden blijkt te zijn.

Toen ik bijvoorbeeld vrijgezel was, zag ik vrijheid in het ontbreken van een partner. Ik was mijn eigen beste vriend en ik genoot van the journey of life on my own.

Nu ik getrouwd ben zie ik dat ik vrijheid koppel aan liefde, omdat ik een partner heb die het beste uit mijzelf haalt en mij stimuleert om mijn dromen na te jagen, zoals ik dat zelf niet zou kunnen.

Vrijheid heeft elke keer een nieuwe betekenis.

De mooiste vrijheid is daarom om los te laten en net als de meeuw te genieten van elk seizoen in je leven. Genieten zonder jezelf te beperken. Genieten zonder vast te houden aan een’ ideaal’ van vrijheid die je ooit in een ander seizoen heb gekend.

Sinds ik mijn leven bekijk vanuit seizoenen vind ik het veel makkelijker om vrijheid en zelfs geluk te ervaren. Op dit moment bevind ik mij in een seizoen waar ik nog geen kinderen heb.

Ik kan hierbij niet ontkennen dat ik met de vruchtbare leeftijd van vijfentwintig jaar, soms het verlangen heb naar iets in mijn leven waar ik  voor kan ‘zorgen’.

Al mijn pogingen waarbij ik mijn man over wilde halen om een puppy of kitten aan te schaffen zijn mislukt. Omdat ik op dit moment ook nog niet klaar ben voor een baby, betekent dit voor mij dat het ‘verzorgende seizoen’ nog even op zich wachten. Helaas

Hoewel ik hier soms van baal, ben ik met dit winterse weer stiekem ook heel erg blij, dat ik onze niet aanwezige Heineken ook niet buiten hoef uit te laten.

Ik weet niet wanneer mijn volgende seizoen aanbreekt. Maar hoelang het ook mag duren, tot die tijd geniet ik van het hier en nu.

Ook dat is vrijheid.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button